Citi sporta veidi
2021. gada 20. jūlijs, 12:55

Norvēģijas sportistēm jāmaksā sods, jo viņas uz maču ieradās pārāk garos šortos

Jauns.lv

Norvēģijas pludmales handbola valstsvienībai valstsvienībai piespriests 1500 eiro liels sods, jo sportistes uz Bulgārijas pilsētā Varnā notikušā Eiropas čempionāta bronzas maču ieradās tērpušās šortos, nevis bikini, kā tas šajā sporta veidā ir ierasts.

Eiropas Handbola federācija noteikusi 150 eiro sodu katrai spēlētājai, kura mačā piedalījusies “neatbilstošā apģērbā”. Kopā summa par desmit spēlētājām veido 1500 eiro, ko Norvēģijas Handbola federācija sola apmaksāt, vēsta BBC.

Starptautiskās Handbola federācijas ziņojumā norādīts, ka norvēģietes mačā pret Spāniju piedalījušās šortos, kas neatbilst pludmales handbola spēles noteikumos minētajiem standartiem.

Norvēģijas Handbola federācijas prezidents Kāre Geirs Lio pavēstīja, ka sods, protams, tiks apmaksāts, tomēr tai būtu jābūt brīvai izvēlei, kā sportistiem ģērbties uz sacensībām, jo galvenais ir tas, kā atlēts jūtas attiecīgajā ekipējumā.

Norvēģijas pārstāvji jau pirms Eiropas čempionāta esot lūguši atļauju viņu sportistēm sacensībās piedalīties ģērbtām šortos, tomēr atbilde bija negatīva, norādot, ka noteikumu pārkāpšana rezultēsies soda naudā.

foto: Norvēģijas handbola federācija
Norvēģijas pludmales handbolistu šorti neatbilst sporta veida noteikumiem.

Eiropas handbola federācijas runasvīrs Endrū Baringers norāda, ka par šo jautājumu tiks apspriests tuvākajās tikšanās reizēs ar federāciju pārstāvjiem, tomēr piebilda, ka šādu lēmumu pieņemšana būs iespējama vienīgi globālā – Starptautiskās handbola federācijas – līmenī.

Pludmales handbola sacensībās organizatori pieprasa, ka sieviešu šorti nedrīkst būs vairāk nekā 10 centimetrus gari, kamēr vīriešiem šorti nedrīkst būt garāki kā 10 centimetrus virs ceļa.