foto: AFP/Scanpix
Lavu un Bīlu ASV izlasē nomainīs Makgī un Džonsons
Kevins Lavs
Basketbols
2021. gada 16. jūlijs, 22:41

Lavu un Bīlu ASV izlasē nomainīs Makgī un Džonsons

Jauns.lv / LETA

Kevinu Lavu un Bredliju Bīlu ASV basketbola izlasē pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm nomainīs Džavals Makgī un Keldons Džonsons, ziņo ASV mediji.

Klīvlendas "Cavaliers" uzbrucējs Lavs izlasei Tokijas olimpiskajās spēlēs nevarēs palīdzēt labās kājas ikra savainojuma dēļ, savukārt Vašingtonas "Wizards" aizsargs Bīls, ievērojot Covid-19 protokolu, pagaidām atrodas pašizolācijā un nevar kopā ar izlasi gatavoties olimpiskajām spēlēm.

Viņu vietā uz izlasi tiks izsaukts pieredzējušais centra spēlētājs Makgī, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja "Cavaliers" un Denveras "Nuggets" komandās, kā arī Sanantonio "Spurs" aizsargs Džonsons.

Džonsons, kurš ikdienā spēlē pie ASV izlases galvenā trenera Grega Popoviča, bija sastāvā komandai, ko valstsvienība izmantoja sparinga treniņos. Makgī ir trīskārtējs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions, bet ne reizi nav spēlējis olimpiskajās spēlēs.

ASV izlase pagaidām ir arī bez Džrū Holideja, Krisa Midltona un Devina Bukera - šī trijotne piedalās NBA finālsērijā.

Jau ziņots, ka, ievērojot Covid-19 protokolu, ASV basketbola izlase atcēlusi pārbaudes spēli pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm.

ASV basketbola izlase Lasvegasā aizvada treniņnometni un pārbaudes spēles pirms gaidāmā starta Tokijas olimpiskajās spēlēs. Piektdien bija paredzēta pārbaudes spēles pret Austrāliju, bet drošības labad tā ir atcelta.

ASV basketbolisti svētdien aizvien plāno aizvadīt savu pēdējo pārbaudes spēli ar Spāniju. 25.jūlijā ASV izlase Tokijas olimpiskajās spēlēs tiksies ar Franciju.

Jau ziņots, ka pirmajās divās spēlēs Grega Popoviča vadītā izlase ASV negaidīti ar 87:90 piekāpās Nigērijai un ar 83:91 - Austrālijai. Trešdien ASV basketbolisti ar 108:80 uzvarēja Argentīnu.

Olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23.jūlija līdz 8.augustam.