foto: Billijs Locs
FOTO: Latvijas vieglatlēti Tokijā startēs formās, kas ražotas no pārstrādātām plastmasas pudelēm
Latvijas vieglatlēti šogad Tokijas olimpiskajās spēlēs startēs īpašās videi draudzīgākās formās.
Citi sporta veidi
2021. gada 12. jūlijs, 17:29

FOTO: Latvijas vieglatlēti Tokijā startēs formās, kas ražotas no pārstrādātām plastmasas pudelēm

Jauns.lv

Latvijas vieglatlēti šogad Tokijas olimpiskajās spēlēs startēs īpašās videi draudzīgākās formās, kas vienlaikus pilnībā piemērotas sportistu vajadzībām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas vieglatlēti valkās ražotāja “Nike” formas, kurās izmantots dažādu materiālu sajaukums ar mērķi padarīt tērpus videi draudzīgākus, vienlaikus nodrošinot sportistiem vēl lielāku komfortu, neierobežotu kustību brīvību.

Jaunās formas ir izstrādātas no poliestera, kas ražots no pārstrādātām plastmasas pudelēm, pārstrādāta neilona, kā arī gumijas un auduma pārpalikumiem. Faktiski viss ekipējums ir radīts no 100% otrreizēji pārstrādātiem materiāliem.

Latvijas vieglatlētu formas, kas ražotas no pārstrādātām plastmasas pudelēm

Latvijas vieglatlēti šogad Tokijas olimpiskajās spēlēs startēs īpašās videi draudzīgākās formās, kas vienlaikus pilnībā piemērotas sportistu vajadzībām. Tokijas olimpiskajās spēlēs ...

gallery icon
140

"Nike" tērpos Latvijas vieglatlēti startēs visās tuvākajās sacensībās, bet olimpiskajās spēlēs viņiem no šī zīmola būs sacensību formas.

Oficiālā izplatītāja Baltijas valstīs Sia "Viva Sport", pārstāvis Rainers Tops skaidro: “Vienmēr pirms olimpiskajām spēlēm tiek radīts kas jauns un inovatīvs, un šī gada olimpiskās spēles Tokijā nav izņēmums. Mūsu vadošie atlēti jau zina, ka "Nike" izmanto visnovatoriskākās un modernākās tehnoloģijas, lai nodrošinātu labāko ekipējumu. Jaunās formas ir elpojošākas, vieglākas un elastīgākas, kā arī liela nozīme ir vizuālajam aspektam – tām ir specifisks svītru raksts, kas piešķir vizuālu dinamiku katrai atlēta kustībai.”

Jāatzīmē, ka šī gada jaunās formas ir veidotas no pilnīgi jauna "Nike Dri-FIT Aeroswift" tehnoloģijas materiāla, kas palīdz atlētiem nodrošināt sviedru regulāciju un justies vēl ērtāk. "Dri-Fit" ir unikāla auduma konstrukcija, kas nodrošina ķermeņa atbalstu un dabisko ķermeņa ventilāciju viscaur audumam. Ir radīts pārsteidzošs dizains, kas kustību laikā mainās un auduma statiskās nokrāsas pārveido dinamiskās nokrāsās. Jaunais materiāls ir izstrādāts vēl elpojošāks un vienlaicīgi arī par 25% elastīgāks, nodrošinot pilnīgu piemērošanos sportista vajadzībām kustību laikā.

"Nike" vadošais dizaineris Džons Hoks (John Hoke) uzsver, ka šīs formas ir ilgtspējīgākais apģērbs, ko uzņēmums ir radījis. Savukārt Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs norāda: “Mūsu sadarbības turpinājums ar "Nike" balstās vairākos faktoros. Viens no tiem ir veiksmīga līdzšinējā sadarbība un sportistu atsauksmes par sporta apģērbu kvalitāti, daudzveidību, un modernajām ražošanas tehnoloģijām. Mums ir svarīgs sportistu komforts izlases sacensībās, tāpēc priecājamies, ka turpinām būt kopā ar vienu no pasaules vadošajiem sporta apģērbu zīmoliem. Ar nepacietību gaidām Tokijas Olimpiskās spēles un mūsu sportistu dalību jaunā dizaina starta formās.”

Jaunās formas izmēģinājuši arī vairāki vieglatlēti. Laura Ikauniece, Latvijas rekordiste septiņcīņā, šogad Tokijā gan nestartēs, taču ir gandarīta par jauno formastērpu dizainu un funkcionalitāti: “Latvijas izlases forma man asociējas ar mūsu karoga krāsām. Mēs nesam mūsu valsts vārdu un karogu pasaulē, un tā ir mūsu identitāte. Būtiski, ka formastērps ir ne tikai skaists, bet arī funkcionāls un piemērots sportista vajadzībām.”

Savukārt Jānis Višķers, garo distanču skrējējs, uzsver, ka Latvijas izlases formas nēsāšana ikreiz ir kā svētki: “Startējot Latvijas izlases formā, man tas ir ļoti īpašs brīdis, jo to es varu piedzīvot tikai dažas reizes savā karjerā. Bez tam skrienot garas distances man īpaši svarīgs ir tas, ka forma elpo un ir piemērota manu mērķu sasniegšanai, ļauj brīvi kustēties.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr septiņcīņniece Kristīne Blažēvica, NCAA Studentu čempionāta trešās vietas ieguvēja 2021. gadā: “Izejot uz starta un uzvelkot Latvijas izlases formu, es jūtos pārliecināta, spēcīga un pagodināta pārstāvēt savu valsti.”