foto: Imago images/PanoramiC/Scanpix
Varholmam iespaidīgs sniegums Dimanta līgas Monako posmā 400 metros ar barjerām
Norvēģijas skrējējs Karstens Varholms.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. jūlijs, 17:44

Varholmam iespaidīgs sniegums Dimanta līgas Monako posmā 400 metros ar barjerām

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas pārstāvis Karstens Varholms piektdien Dimanta līgas Monako posmā 400 metru barjerskrējienā sasniedza jaunu labāko sacensību rezultātu un izcīnīja uzvaru.

Varholms finišu sasniedza pēc 47,08 sekundēm, par 0,43 sekundēm apsteidzot brazīlieti Alisonu dos Santušu, kamēr trešo vietu izcīnījušais igaunis Rasmus Megi uzvarētājam zaudēja 1,75 sekundes.

Pirms nedēļas Dimanta līgas Oslo posmā Varholms 400 metru barjerskrējienu veica 46,70 sekundēs, uzstādot jaunu pasaules rekordu.

Monako uzrādītais rezultāts ir dalīti 12.ātrākais laiks vēsturē.

Pēc uzvaras sportists pauda gandarījumu, ka pēdējā laikā izdevies demonstrēt stabilu sniegumu. Tagad Varholms laiku veltīs atpūtai, bet pēc tam jau turpinās gatavoties startam Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Aizraujošas bija arī dāmu 200 metru sprinta finālsacensības. Uzvaru ar laiku 22,23 sekundes izcīnīja Bahamu salu pārstāve Šona Millere-Uibo. Marija Hosē Talū no Kotdivuāras līderei zaudēja 0,02 sekundes, kamēr olimpiskā čempione Šellija Anna Freizere-Praisa no Jamaikas finišu sasniedza pēc 22,48 sekundēm.

"Patlaban koncentrējos 200 metru disciplīnu, jo vēlos piedzīvot kaut ko jaunu," pēc sacensībām teica Millere-Uibo, kura olimpiskajās spēlēs zeltu izcīnījusi 400 metru distancē. Tāpat viņa pasaules čempionātā šajā disciplīnā divreiz izcīnījusi sudrabu.

100 metru sprintā vīriešu konkurencē amerikānis Ronijs Beikers izcīnīja uzvaru ar laiku 9,91 sekunde. 0,08 sekundes viņam zaudēja Akani Simbine no Dienvidāfrikas Republikas, kamēr Marsels Lamonts Džeikobs bronzu izcīnīja ar rezultātu 9,99 sekundes.

Tikmēr 1500 metru skrējienā jaunu labāko šīs sezonas rezultātu sasniedza kenijietis Timotijs Čeruijots. Viņš finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 28,28 sekundēm. Otro vietu ar jaunu nacionālo rekordu izcīnīja spānis Mohameds Katirs, kurš kenijietim zaudēja 0,48 sekundes. Abi sportisti arī sasniedza jaunus personīgos rekordus.

Bronza norvēģim Jākobam Ingebrigtsenam, kurš sacensību apritē atgriezās pēc divu nedēļu pārtraukuma. Sportists distanci veica trīs minūtēs un 29,25 sekundēs, sasniedzot jaunu sezonas labāko laiku.

"Ja tuvākajās nedēļās aizvadīšu labus treniņus, Tokijā noteikti būšu konkurētspējīgs," pārliecināts bija norvēģis. "Līdz šim nav bijis viegli, bet priecājos, ka šodienas skrējiens bija ļoti ātrs, kas ļauj domāt, ka varu nostartēt vēl labāk."

Dāmu konkurencē kenijiete Feita Kipjegona finišēja pēc trim minūtēm un 51,07 sekundēm, uzstādot jaunu Kenijas rekordu, kā arī sasniedzot vadošo laiku pasaulē. Iepriekš tikai trīs sportistes šajā disciplīnā uzrādījušas labāku rezultātu.

Otro vietu izcīnīja pasaules čempione 1500 un 10 000 metru skrējienā Sifana Hasana no Nīderlandes - trīs minūtes un 53,60 sekundes. Bronzas medaļa Frevejni Hailu no Etiopijas, kura līderei zaudēja nedaudz vairāk par piecām sekundēm. Tas viņai ir jauns personīgais rekords.

Dimanta līgas 12.sezonā paredzētas 14 sacensības. Monako norisinājās sestais šīs sezonas posms.