foto: Vida Press
Kivlenieks traģēdijas vakarā svinējis "Blue Jackets" vārtsargu trenera meitas kāzas
Hokejs
2021. gada 6. jūlijs, 08:13

Kivlenieks traģēdijas vakarā svinējis "Blue Jackets" vārtsargu trenera meitas kāzas

Jauns.lv

Latvijas izlases un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks nāvējošo traumu guva NHL kluba vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas Detroitas apkārtnē. Tajā dienā notikušas viņa meitas kāzu svinības, kas norisinājās Havaju salu tematikā, vēsta "Daily Mail".

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon
70

24 gadus vecais Kivlenieks miris no krūšu kurvja traumas, ko izraisīja uguņošanas lādiņa sprādziens.

Oklendas apgabala pataloganatomu ofisa preses dienesta pārstāvis medijam atklājis, ka nāves cēlonis bija uguņošanas lādiņa sprādziena rezultātā gūtā krūškurvja trauma.

Naktī uz otrdienu pirms Stenlija kausa ceturtās spēles starp Tampabejas "Lightning" un Monreālas "Canadiens" komandām tika ieturēta klusuma minūte.

"NHL ģimene sēro par Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga Matīsa Kivlenieka traģisko nāvi. Šajā grūtajā laikā mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem un komandas biedriem," paziņoja arēnā.

Novi pilsētas policija pavēstīja, ka svētdienas vakarā haubices tipa salūts pēc drošinātāja aizdedzināšanas nedaudz sasvērās un sāka šaut uz tuvumā sanākušajiem cilvēkiem.

Svinības bija sarīkotas par godu Grandrepidsas medmāsas Sabrinas Legasī un viņas vīra, nekustamo īpašumu māklera Nika Hovela kāzām.

Pēc svinīgās ceremonijas "Blue Jackets" komandas vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas 48 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Detroitas centra, notika svinības, un viesi bija sanākuši tērpušies Havaju salu tematikā. Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad notika negadījums ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Kivlenieku

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Latvijas izlases vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

gallery icon
8

Elvis Merzļikins publicēja fotoattēlu, kur abi redzami Havaju salu stila kreklos.

"Es tiešām tevi mīlu, man tevis pietrūks. Mēs baseinā aizvadījām pēdējo basketbola spēli, un mēs to izbaudījām, pirms tu mani uzreiz pēc tam pameti," rakstīja Merzļikins.

"Mēs tevi mīlam un lido augstu, lido augstu!"

"Tu notvēri savu pēdējo ripu!"

Pirms veiktās autopsijas policija izplatīja ziņojumu, ka Kivlenieks, bēgot no salūta, paslīdējis un atsitis galvu pret betonu.

Policija paziņoja, ka latviešu vārtsargs uguņošanas brīdī atradies 3 metru attālumā. Viņš guva nāvējošu traumu pēc sprādziena. Tas bija tiešs trāpījums viņa krūšu kurvī, kas nodarīja milzīgus iekšējo orgānu bojājumus.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pēc plkst.22. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks tika nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur tika konstatēta viņa nāve.

Kāds liecinieks apgalvo, ka raķetes šāviņš trāpījis Kivleniekam tieši krūtīs, kad viņš mēģinājis izskriet no džakūzī, pēc tam viņš esot pakritis.

Ugunsdzēsēji un mediķi nelaimes vietā ieradās ap 22:13. Kivlenieks vienam no komandas biedriem esot teicis, lai nekāpj viņam līdzi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

"[Kivlenieks] nevēlējās, lai viņš to redz," paziņoja hokejista aģents Džejs Grosmans.

"Viena lieta, kas man ļoti patika un ko es augsti vērtēju viņā, bija viņa lieliskais smaids un nemainīgi labā oma," "Blue Jackets" bijušā kapteiņa Nika Folinjo sacīto par komandas biedru citē ASV hokeja apskatniece Emīlija Keplena.

"Zinu, ka tā ir klišeja, taču tieši tāds viņš bija. Vienkārši izbaudot savu dzīvi kā 24 gadus vecs cilvēks, dzīvojot savu sapni, un var teikt, ka viņš neuzskatīja nevienu dienu par pašsaprotamu, kas padara šo traģēdiju vēl grūtāk panesamu," saka Folinjo, kurš Kolumbusas komandā spēlēja no 2012. līdz 2021. gadam.

"Viņa dzīves mīlestības un aizraušanās ar spēli ļoti pietrūks visiem, kam ir paveicies, ka viņš bija komandas biedrs un draugs," NHL līdzjūtībā piebilst līgas komisārs Gerijs Betmens.

Oktobrī Kivlenieks noslēdza jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets".

16 gadu vecumā vārtsargs devās spēlēt uz Ziemeļameriku. Savā vienīgajā sezonā Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā Kivlenieks tika atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Nākamajā - 2017./2018.gada sezonā - viņš profesionāla hokejista gaitas uzsāka Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur debitēja Klīvlendas "Monsters" rindās.

Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš laukumā devies 85 mačos, kuros caurmērā ielaidis 3,13 ripas, atvairījis 89,6% metienu un trīs reizes nostāvējis "sausā".

Kivlenieks "Blue Jackets" paspārnē nonāca 2017.gada maijā, kad ar NHL komandu parakstīja trīs gadu iesācēja līgumu.

Debiju NHL Kivlenieks piedzīvoja 2020.gada 19.janvārī, palīdzot "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru viesos, ar 2:1 pieveicot Ņujorkas "Rangers". Kivlenieks tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Karjeras laikā vārtsargs piedalījās astoņās NHL spēlēs, atvairot 89,9% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 3,09 ripas spēlēs. Divās spēlēs gūta uzvara, divās cīņās piedzīvots zaudējums papildlaikā.

Latvijas izlases rindās šā gada pasaules čempionātā Rīgā vārtsargs stājās vārtos četrās spēlēs, atvairot 92,2% metienu un ielaižot savos vārtos vidēji 2,18 ripas spēlē, kā arī nostāvot "sausā" meistarsacīkšu pirmajā spēlē ar Kanādu.

Ar Kivlenieku vārtos Latvijas jauniešu izlase 2014.gadā uzvarēja pasaules U-18 čempionāta pirmajā divīzijā un iekļuva elites grupā.

Gadu vēlāk ar Kivlenieku vārtos Latvija izcīnīja trešo vietu otrajā spēcīgākajā pasaules U-20 čempionāta grupā, bet 2016.gadā Kivlenieks ar komandas biedriem uzvarēja Pirmajā divīzijā, iekļūstot elites grupā.