foto: Paula Čurkste/LETA
Matīss Karro atkal guvis nopietnu traumu
Matīss Karro pēc pērnajā rudenī piedzīvotā smagā kritiena atgriezās sacensību apritē, bet atkal guva jaunu savainojumu
Citi sporta veidi
2021. gada 22. jūnijs, 13:19

Matīss Karro atkal guvis nopietnu traumu

Māris Siliņš

Jauns.lv

Motokrosa braucējs Matīss Karro atkal guvis nopietnu traumu, šoreiz pēc kritiena Igaunijas čempionāta pirmajā posmā salaužot kreisās rokas elkoni.

Karro visas karjeras garumā vajājuši dažādi savainojumi. Viens no nopietnākajiem tika piedzīvots pērn septembrī, kad dažas dienas pēc svarīgas uzvaras Vaidavas kausā Apē Matīss treniņā krita, salauza pirmo kakla skriemeli, traumēja muguras disku, kā arī spēcīgi sasita četrus krūšu skriemeļus.

“Jāpasakās kādam tur augšā, ka esmu uz savām kājām, varu staigāt un visu sajust. Manā karjerā bijis daudz savainojumu, bet šī ir reize, kad dakteri neslēpj – esi dzimis laimes krekliņā,” rudenī sarunā ar Jauns.lv sacīja Karro.

Sportista lielā mīlestība pret motokrosu neļāva apsvērt lēmumu par karjeras beigām un apārstējis brūces, Karro piekrita arī šo sezonu aizvadīt “MX Moduls” komandas sastāvā. Igaunijas čempionāta pirmais posms Karksi Nuia trasē bija sezonas pirmās lielās sacensības. Karro pirmajā braucienā izcīnīja ceturto vietu, taču otrajā braucienā krita un tika nogādāts slimnīcā, kur tika konstatēts elkoņa lūzums.

Par sacensību uzvarētāju MX1 klasē kļuva Kārlis Sabulis, kurš bija ātrākais pirmajā braucienā, bet otrajā pēc neveiksmīga starta aizcīnījās līdz trešajai pozīcijai. Ar to bija pietiekami, lai uzvarētu dienas kopvērtējumā.

MX2 klasē uzvaru izcīnīja 2019. gada pasaules vicečempions 85 kub.cm klasē Edvards Bidzāns, kurš iepriekšējo sezonu izlaida ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ. Savukārt “astoņdesmitniekos” uzvarēja Markuss Ozoliņš. Jāpiebilst, ka abi jaunie sportisti, tāpat kā Sabulis un Karro, pārstāv “MX Moduls” komandu.

MX125 klasē uzvarēja Uldis Freibergs, savukārt ekipāžu klasē otro vietu izcīnīja dvīņubrāļi Daniels un Bruno Lielbārži.

Igaunijas čempionāta otrais posms šīs nedēļas beigās notiks Langes motocentrā netālu no Tartu un to, tāpat kā pirmo posmu, var apmeklēt arī skatītāji.