foto: REUTERS/SCANPIX
Par "French Open" titulu cīnīsies Pavļučenkova un Krejčīkova
Citi sporta veidi
2021. gada 10. jūnijs, 18:25

Par "French Open" titulu cīnīsies Pavļučenkova un Krejčīkova

Jauns.lv / LETA

Krievijas tenisiste Anastasija Pavļučenkova un čehiete Barbora Krejčīkova ceturtdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta finālā, abām tenisistēm sestdien cīnoties par savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turnīrā ar 31.numuru izliktā Pavļučenkova (WTA 32.) pusfinālā ar rezultātu 7-5, 6-3 pārspēja slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 85.).

Abas tenisistes pirmo reizi karjerā spēlēja kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālā. 29 gadus vecā Pavļučenkova spēlē savā 52. "Grand Slam" turnīrā, bet iepriekšējās reizes nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, šo fāzi sasniedzot sešās sacensībās.

Pavļučenkova ir pirmā tenisiste, kura pirms fināla sasniegšanas aizvadījusi vismaz 50 "Grand Slam" turnīrus.

Pirms 17 gadiem Parīzē Anastasija Miskina un Jeļena Dementjeva kļuva par pirmajām Krievijas tenisistēm, kas sasniedza "Grand Slam" sieviešu vienspēļu turnīra finālu. Viņām sekoja Marija Šarapova, Svetlana Kuzņecova, Dinara Safina, Vera Zvonarjova un tagad arī Pavļučenkova.

Otrā pusfinālā Krejčīkova (WTA 33.) vairāk nekā trīs stundu cīņā ar rezultātu 7-5, 6-4, 9-7 bija pārāka pār turnīra 17.raketi Mariju Sakari no Grieķijas (WTA 18.).

Trešajā setā Krejčīkova atspēlēja vienu mačbumbu, bet turpinājumā pati neizmantoja četras no savām piecām mačbumbām.

Krejčīkova pirms piedalīšanās "French Open" uzvarēja Strasbūras turnīrā un izcīnīja savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā. Viņa šobrīd ir 11 uzvaru sērijā.

25 gadus vecā čehiete līdzšinējā karjerā lielākos panākumus guvusi dubultspēlēs, 2018.gadā izcīnot divas "Grand Slam" trofejas. Tajā pat gadā viņa kļuva par dubultspēļu ranga pirmo raketi, bet vienspēlēs reitingā patlaban ieņem savu rekordaugsto 33.vietu.

Zīmīgi, ka tikai otro reizi atklātajā ērā kādā no turnīriem labāko četriniekā iekļūst tenisistes, kuras pirms tam nav spēlējušas "Grand Slam" pusfinālos. Iepriekš kas tāds tika pieredzēts 1978.gadā Austrālijā. Piekto reizi "Roland Garros" par čempioni kļūs tenisiste, kas izsēta ārpus pirmā desmitnieka vai ir starp neizsētajām tenisistēm.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Parīzē nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Olimpiskajās spēlēs iekļūs 56 labākās tenisistes pēc WTA ranga, taču no vienas valsts nevarēs būt vairāk par četrām sportistēm. Abas Latvijas pārstāvēs šobrīd ir kvalifikācijas zonā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās