foto: EPA/Scanpix
Skandāls svarcēlāju aprindās: viens no mūsu vadošajiem sportistiem saiet ragos ar federāciju un saņem diskvalifikāciju
Vadims Koževņikovs ir viena no Latvijas lielākajām cerībām svarcelšanā.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. jūnijs, 15:14

Skandāls svarcēlāju aprindās: viens no mūsu vadošajiem sportistiem saiet ragos ar federāciju un saņem diskvalifikāciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas Svarcelšanas federācija (LSF) par neētisku rīcību un disciplīnas pārkāpumiem uz vienu gadu diskvalificējusi svarcēlāju Vadimu Koževņikovu, informē LSF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt pats sportists norāda uz to, ka federācija nevēlas risināt konfliktu, un pauž sašutumu, ka nesaņem aizstāvību no organizācijām, kurām vajadzētu aizsargāt atlētu tiesības.

Lēmums par diskvalifikāciju tika pieņemts biedrības "Latvijas Svarcelšanas federācija" 1.maija valdes sēdē.

LSF vēsta, ka Koževņikovs atteicās trenēties izlases galvenā trenera Eduarda Andruškēviča vadībā un izvēlējās turpināt savas sportista gaitas kā individuālais sportists. Federācija atbalstījusi viņa izvēli, kā arī sniedza sportistam finansiālu atbalstu saskaņā ar noslēgto līgumu.

LSF norāda, ka nepietiekamas komunikācijas rezultātā Koževņikovs netika laicīgi pieteikts dalībai Eiropas čempionātā, par ko svarcēlājs vainojis federāciju. Savukārt LSF skaidro, ka sportists neesot informējis federāciju par saviem sacensību plāniem.

"Vadims Koževņikovs savos sociālo tīklu kontos publicējis izsmejošu video, kurā visiem saprotams, ka attēlots viņa bijušais treneris. Federācijas valde uzskata, ka šāda sportista rīcība nav pieņemama," teikts LSF paziņojumā.

Tikmēr pats sportists sociālajā vietnē "Facebook" raksta, ka viņa patreizējais treneris sazinājies ar LSF, lai noskaidrotu, vai federācija grasās atcelt Koževņikovam piemēroto diskvalifikāciju. Uz to federācija atbildējusi, ka, ja sportists turpinās publicēt aizvainojošu informāciju, viņš saņems vēl bargāku diskvalifikāciju. Tāpat federācija esot norādījusi, ka Koževņikovs drīkst trenēties tikai tās paspārnē.

Sportists esot centies atrisināt konfliktu mierīgi un bez publiskiem paziņojumiem, lai pasargātu citus svarcēlājus.

"Kopš manas diskvalifikācijas ir pagājis viens mēnesis un viena nedēļa, taču neesmu saņēmis nevienu pamatojumu no organizācijām, kas iestājas par atlētiem un aizstāv viņus. Nevienas no tām. Sūtīju daudz oficiālas vēstules. Un kāda ir šo iestāžu atbilde? Nekāda," raksta Koževņikovs.

Sportista paziņojumā pieminētās iestādes ir LSF, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un citas "augstākās institūcijas".

Latvijas Olimpiskā komiteja gan kategoriski noliedz pārmetumus, ka Koževņikovs nebūtu saņēmis atbildes uz saviem jautājumiem. Turklāt LOK Ētikas komisija pat divas reizes ir izskatījusi šo lietu un sportistu informējusi par pieņemto lēmumu.

Koževņikovs aprīlī Eiropas čempionātā svarcelšanā svara kategorijā līdz 96 kilogramiem ierindojās desmitajā vietā. 2018.gadā viņš kontinenta meistarsacīkstēs bija ceturtais, bet gadu pirms tam izcīnīja bronzu U-23 vecuma grupā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās