foto: Rojs Maizītis
LOK no jaunās izglītības un zinātnes ministres sagaida ātru lēmumu pieņemšanu un racionālu pieeju jautājumu risināšanā
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. jūnijs, 16:41

LOK no jaunās izglītības un zinātnes ministres sagaida ātru lēmumu pieņemšanu un racionālu pieeju jautājumu risināšanā

Jauns.lv / LETA

Ilgai Šuplinskai (JKP) atstājot izglītības un zinātnes ministres amatu, sporta joma no jaunās nozares ministres Anitas Muižnieces (JKP) sagaida "ātru un kompetentu lēmumu pieņemšanu un racionālu pieeju jautājumu risināšanā, īpaši gatavojoties olimpiskajām spēlēm Tokijā un Pekinā 2022. gadā", pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers.

Viņš atzina, ka līdz šim LOK sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ir bijusi konstruktīva un vērsta uz sadarbību, un tajā nopelns esot arī ministrei Šuplinskai. Vienlaikus Tikmers uzsvēra, ka jānovērtē ir ministres spēja un adekvātā rīcība tieši izglītības jomā Covid-19 radītajos apstākļos.

Tikmers atzīmēja, ka, Šuplinskai esot izglītības un zinātnes ministres amatā, sportā tika akceptēti daudzi LOK priekšlikumi, kas attiecas uz sporta sistēmas sakārtošanu un efektivitāti augsto sasniegumu sportā. Piemēram, Vienas pieturas aģentūras izveide finanšu līdzekļu apritē, sporta loterijas izveide kopā ar Finanšu ministriju un valstij piederošās izložu un loteriju rīkotāju "Latvijas loto".

"Kadru rokāde vienmēr un jebkurā situācijā sistēmas darbības ātrumu samazina, taču ceram, ka jaunā ministre pārņems un turpinās labi iesāktos darbus," pauda Tikmers.

Jautāts, kādus veikumus sporta joma sagaida no jaunās ministres, Tikmers atbildēja, ka sporta jomā ir iesākti daudzi nozarei ļoti būtiski darbi - Sporta pamatnostādņu 2021-2027 izstrāde, prioritāro sporta veidu moduļa noteikšana, caurskatāmas un efektīvas finanšu sistēmas izveide sporta nozarē.

"Tie visi prasa ātrus un neatlaidīgus politiskus soļus to pieņemšanā. To arī sagaidām no [jaunās] ministres - ātru un kompetentu lēmumu pieņemšanu un racionālu pieeju jautājumu risināšanā, īpaši gatavojoties Olimpiskajām spēlēm Tokijā un Pekinā 2022.gadā," atzīmēja LOK prezidents.

Kā ziņots, Muižniece ir piekritusi kļūt par izglītības un zinātnes ministri, apliecināja politiķe.

Turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā vienotība" (JV). Kariņš piebilda, ka koalīcijas darba turpināšana bez "KPV LV" bijusi "partneru vienošanās turpināt darbu kompaktā veidā".

Premjers paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP). Par Šuplinskas nomaiņu Kariņš sacīja, ka arī tā bijusi "partiju vienošanās".