foto: Edijs Pālens/LETA
Oskars Batņa, neraugoties uz ieplīsušu ceļgala saiti, būtu gatavs palīdzēt izlasei jau spēlē pret ASV
Oskars Batņa spēlē pret Kanādu guva vārtus, bet vēlāk arī savainoja ceļgalu.
Hokejs
2021. gada 26. maijs, 18:31

Oskars Batņa, neraugoties uz ieplīsušu ceļgala saiti, būtu gatavs palīdzēt izlasei jau spēlē pret ASV

Jauns.lv / LETA

Čempionāta ceturtajā spēlē pret ASV valstsvienību mājiniekiem būs jāspēj ātri kustināt ripu un brīžiem jānospēlē pacietīgi, jo pretinieki piekopj ātru un nepiekāpīgu spēles stilu, trešdien atklāja Latvijas izlases uzbrucējs Oskars Batņa, kurš turpina dziedēt ceļgala savainojumu.

Batņa čempionāta pirmajā spēlē pret Kanādu guva Latvijas izlases otros vārtus, bet sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ceļgala savainojuma dēļ bija spiests atstāt laukumu priekšlaicīgi. Hokejista atveseļošanās noris negaidīti labi, tāpēc jau aizvadīts arī pirmais treniņš kopā ar komandu.

"Ar izlases ārstu uzreiz devāmies veikt magnētisko rezonansi, kas atklāja, ka ir ieplīsusi ceļgala mediālā saite," par gūto traumu leģendārajā mačā ar Kanādu stāstīja uzbrucējs. "Pēc pirmās dienas nelikās, ka būs labi, bet jau otrajā dienā bija liels progress."

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

Pirmdien Batņa pēc gūtā savainojuma pirmo reizi uzkāpa uz ledus un pastrādāja vieglā režīmā, bet jau trešdien kopā ar izlasi aizvadīts tikpat kā pilnvērtīgs treniņš. Vēl gan nav drošība par savām spējām divcīņās.

"Šodien mierīgā tempā biju uz ledus kopā ar komandu. Nofiksējot kāju, liekas, ka viss ir kārtībā," norādīja Batņa. "Otrdien visiem tika iedota brīvdiena, tāpēc turpināju rehabilitāciju - izmantojām speciālu aparatūru, kā arī uzvilku ledus zābakus."

"Vēl neesmu bijis kārtīgās divcīņās, bet pēc šodienas liekas, ka varēšu atgriezties sastāvā," pārliecināts bija centra pozīcijas uzbrucējs. "Šodien [trešdien] ar komandu būtībā pildīju visus vingrinājumus un izteiktas sāpes nejutu. Ja pirms mača teiktu, ka būs jāspēlē, noteikti kārtīgāk būtu jāizmēģina divcīņas."

Batņa neslēpa, ka ar treneru korpusu par savām sajūtām aprunājas regulāri, bet spēle, kurai būtu jāgatavojas, vēl nav zināma. Šāda tipa savainojumu dziedēšana parasti prasa 4-6 nedēļas, bet Batņa bija optimistiski noskaņots, jo jau iepriekš pierādījis, ka no gūtajām traumām var atkopties krietni ātrāk, nekā prognozēts.

Hokeja fani Vecrīgā un pēc Latvijas izlases spēles ar Itāliju

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
54

Ceturtdien Latvijas izlase čempionāta ceturtajā spēlē tiksies ar ASV izlasi.

"No viņiem [ASV] sagaidām ātru hokeju. Šī ir viena no čempionāta favorītēm, tāpēc būs jāmēģina ātri kontrolēt ripu, nevelkot neko garumā. Redzējām, kā ASV spēlēja pret Kanādu. Tiklīdz kanādiešu vārtsargs sāka kaut ko domāt, amerikāņi šo iespēju izmantoja un raidīja ripu tukšos vārtos," nākamos pretiniekus nedaudz raksturoja Batņa. "ASV izlase "nedod elpot", tāpēc jāprot nospēlēt pacietīgi."

Nedz Batņas, nedz arī galvenā trenera Boba Hārtlija vērtējumā trīs aizvadītās spēles nevar nosaukt par perfektām, bet sniegums nav bijis slikts. Treneris norādījis, ka aizsargiem jāmēģina ātrāk veikt pirmā piespēle, savukārt uzbrucējiem tas jāveicina ar pretinieku aktīvākā hokejista piesegšanu pirms pirmās piespēles.

Hokeja fani noliek ziedus pie Kanādas vēstniecības

Pēc vēsturiskās Latvijas vīriešu hokeja izlases uzvaras pār Kanādu piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē, fanu pūļi devās ...

gallery icon
140

Čempionāta pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 2:0 negaidīti uzvarēja Kanādu, pēc tam ar 2:3 "bullīšos" zaudēja Kazahstānai, bet Itāliju izdevās pieveikt ar 3:0.

Piektdien Latvijas izlasei pretī stāsies Norvēģija, 30. maijā būs spēkošanās ar Somiju, bet 1. jūnijā - ar Vāciju.

B grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Vācija, otrā ar septiņiem punktiem ir Latvija, bet tikpat ir arī Somijai. ASV seko ar sešiem punktiem, četri punkti ir Kazahstānai, Norvēģija iekrājusi trīs punktus, kamēr Kanāda un Itālijas trīs mačos palikušas bešā.

Latvijas hokeja izlase aizvada savu 24. pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

Latvijas hokeja izlases fani uzmundrina spēlētājus pēc zaudējuma Kazahstānai

gallery icon
39

2021. gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6. jūnijam.

B apakšgrupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022. gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023. gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024. gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025. gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021. gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6. jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā.

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs 2021.gada pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Helsinku "Jokerit", KHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas "Monsters", AHL/Kolumbusas "Blue Jackets", NHL).

Aizsargi: Jānis Jaks (Beikersfīldas "Condors", AHL), Kristiāns Rubīns (Toronto "Marlies", AHL), Kristaps Sotnieks, Gunārs Skvorcovs, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis (abi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Artūrs Kulda (Nirnbergas "Ice Tigers", Vācija), Ralfs Freibergs (Tršinecas "Ocelārži", Čehija).

Uzbrucēji: Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Maskavas apgabala "Vitjaz", KHL), Mārtiņš Karsums (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Rihards Marenis ("Kiruna IF", Zviedrija), Māris Bičevskis ("Mlada Boleslav", Čehija), Oskars Batņa (Angletas "Hormadi", Francija), Renārs Krastenbergs ("Villach", Austrija), Miķelis Rēdlihs ("Olimp"/"Venta 2002"), Miks Indrašis (Maskavas apgabala "Vitjaz", KHL).