foto: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix
Turīnas "Juventus" un "AC Milan" tomēr kvalificējas Čempionu līgai
Turīnas "Juventus" šoreiz spiesti samierināties ar viņiem necilo ceturto pozīciju Itālijas čempionātā.
Futbols
2021. gada 24. maijs, 11:58

Turīnas "Juventus" un "AC Milan" tomēr kvalificējas Čempionu līgai

Jauns.lv / LETA

Turīnas "Juventus" un "AC Milan" komandas sezonas pēdējā spēļu dienā kvalificējušās Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgai, savukārt "Napoli" cīnīsies Eiropas līgā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Juventus" ar 4:1 Itālijas A sērijas futbola čempionāta 38.kārtas spēlē uzvarēja "Bologna", bet "AC Milan" ar 2:0 pārspēja Bergāmo "Atalanta".

"AC Milan" rindās abu puslaiku beigās Franks Kesjē realizēja pa precīzam 11 metru soda sitienam, kas ļāva "AC Milan" Itālijas čempionātu noslēgt otrajā vietā, par 12 punktiem atpaliekot no Milānas "Inter". "AC Milan" nodrošināja atgriešanos Čempionu līgā pirmo reizi kopš 2013./2014. gada sezonas.

Trešo vietu Itālijas čempionātā izcīnījusī "Atalanta" jau bija nodrošinājusi dalību Čempionu līgā trešo sezonu pēc kārtas, tomēr nespēja pirmo reizi vēsturē ierindoties A sērijas otrajā vietā pēc tam, kad pirms dažām dienām Itālijas kausa finālā zaudēja "Juventus".

Ceturto vietu turnīrā ieguvušās "Juventus" galvenais treneris Andrea Pirlo sezonas pēdējā spēlē ļāva atpūsties Krištianu Ronaldu un viņa vietā deva iespēju spēlēt Alvaro Moratam, kurš guva divus vārtus. Tāpat Turīnas komandas rindās rezultatīvs bija Federiko Kjeza un Adrjēns Rabjo, savukārt vienīgos vārtus "Bologna" labā guva Rikardo Orsolīni.

Ja "Juventus" nebūtu uzvarējusi, komanda pirmo reizi kopš 2012.gada nespēlētu elitārākajā Eiropas futbola līgā.

"Napoli" ar "Verona" spēlēja neizšķirti 1:1 un Itālijas A sērijas futbola čempionātā finišēja piektajā vietā, par vienu punktu atpaliekot no "Juventus" un neiekļūstot nākamās sezonas Čempionu līgā. Pēc neveiksmes no komandas galvenā trenera amata atkāpās Džennāro Gatuzo.

Romas "Lazio", Itālijas A sērijas čempionāta tabulā ieņemot septīto vietu, pievienosies Neapoles komandai Eiropas līgā. Sezonas pēdējā spēlē Romas komanda ar 0:2 zaudēja "Sassuolo", kas turnīru noslēdza astotajā vietā.

Milānas "Inter" par Itālijas čempioni kļuva pirmo reizi pēdējo 11 gadu laikā. Lai gan pirmo vietu turnīra tabulā "Inter" bija nodrošinājusi jau pirms četrām spēlēm, trofeju milānieši saņēma pēc uzvaras ar 5:1 pret "Udinese", kas ierindojās 14.vietā.

Antonio Kontes vadītās komandas labā vārtus guva Ešlijs Jangs, Kristians Eriksens, Lautaro Martiness, Ivans Perišičs un Romelu Lukaku. Vienīgos vārtus Udīnes komandas labā guva Roberto Pereira

"Inter" Itālijas čempiona titulu izcīnīja 19. reizi, un pēdējo spēli komandas laukumā klātienē bija ļauts vērot 1000 līdzjutējiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās