foto: Juris Rozenbergs
Mūsu hokejistiem sāpīga neveiksme pēcspēles metienos pret Kazahstānu
Hokejs
2021. gada 22. maijs, 20:15

Mūsu hokejistiem sāpīga neveiksme pēcspēles metienos pret Kazahstānu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē savās mājās Rīgā zaudēja Kazahstānas valstsvienībai ar rezultātu 2:3.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienos. Latvija zaudēja Kazahstānai ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1).

Vārtus Latvijai guva Lauris Dārziņš un Rihards Bukarts. Latvijas izlases vārtus visu spēli sargāja Matīss Kivlenieks. Par labāko Latvijas izlases spēlētāju šajā mačā tika atzīts aizsargs Uvis Balinskis.

Latvijas hokeja izlasei papildlaikā un pēcspēles metienos neizdodas uzvarēt Kazahstānu

gallery icon
32

Spēles pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2. Sekoja papildlaiks, kuru Latvijas izlase lielākoties aizvadīja, esot mazākumā. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, tāpēc tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija.

Latvijas hokeja izlases fani uzmundrina spēlētājus pēc zaudējuma Kazahstānai

gallery icon
39

Pirmo trešdaļu aizvadīja bez vārtu gūšanas

Latvijas izlasē arī otro spēli vārtos uzsāka Matīss Kivlenieks, rezervista lomu uzņemoties Ivaram Punnenovam, bet no laukuma spēlētājiem malā palika aizsargi - Arturs Kulda un Gunārs Skvorcovs, kā arī uzbrucējs Gints Meija. Tāpat pēc iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma nespēlēja otro vārtu autors uzvarā pār Kanādu Oskars Batņa.

Bīstamu momentu pirmajā trešdaļā bija maz, Kazahstānas hokejistiem aktīvi presingojot. Kazahi bija aktīvāki, taču laukumā rezultāts uz tablo palika 0:0.

Perioda laikā Latvija tikai četrreiz trāpīgi meta pa pretinieku vārtiem, kamēr Kivlenieks tika traucēts divreiz vairāk.

Latvijas hokeja izlase spēkojas ar Kazahstānu. Pirmā trešdaļa

Latvijas vīriešu hokeja izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē savās mājās Rīgā pēc pirmā perioda spēlē neizšķirti ar Kazahstānas valstsvienību, iztiekot ...

gallery icon
69

Vārti netika gūti arī pēc diviem noraidījumiem, jau 19.sekundē par turēšanu noraidoties Kristiānam Rubīnam, bet ceturtās minūtes beigās noraidījumu nopelnīja arī pretinieku rindās spēlējošais Kirils Savickis.

Otrais periods beidzās neizšķirti

Pēc otrā perioda spēle beidzās neizšķirti 1:1, perioda beigās pārtrūkstot vārtsarga Matīsa Kivlenieka "sausajai" sērijai šajā čempionātā. Kazahstāna otrās trešdaļas beigās izlīdzināja rezultātu 1:1, Latvijas izlasei esot mazākumā.

Latvijas hokeja izlase atklāj rezultātu pret Kazahstānu. Otrā spēles trešdaļa

gallery icon
68

Lai lauztu spēles gaitu Latvijas komandas treneris Bobs Hārtlijs otro trešdaļu sāka ar ceturto uzbrucēju trijnieku, jo pirmajā spēles nogrieznī Latvijas izlasei plecos likās sakrājies nogurums pēc pirmās cīņas ar Kanādu.

Jau pēc spēlētas minūtes uzbrukumā divi pret vienu labi meta Jānis Jaks, pēc brīža vēlreiz Latvijai bija iespēja aizslidot ātrajā uzbrukumā, un kopumā periodu Latvija sāka aktīvāk par pretiniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Aktivitāte pie pretinieku vārtiem beidzās ar Latvijas gūtajiem vārtiem.

Kaspars Daugaviņš krizdams piespēlēja ripu vārtu priekšā, kur vārtus ar atkārtotu metienu guva Lauris Dārziņš, raidot ripu vārtu augšējā stūrī - 1:0.

foto: Juris Rozenbergs

Perioda vidū Roberts Bukarts saņēma divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju vidējā zonā, taču, atskaitot pāris metienus pa vārtiem, labu vārtu gūšanas momentu kazahiem nebija.

Tūlīt pēc iznākšanas laukumā no noraidīto soliņa Bukarts nopelnīja noraidījumu pret sevi, uz sodīto soliņa dodoties Jegoram Šalapovam, taču arī šajās divās minūtēs ļoti labu vārtu gūšanas momentu nebija.

Pēc abiem noraidījumiem Kazahstānas hokejisti pārņēma iniciatīvu un vairāk laika pavadīja Latvijas aizsardzības zonā.

Turklāt minūti un 44 sekundes pirms otrā pārtraukuma Ņikita Mihailis izprovocēja uz pārkāpumu vidējā zonā Uvi Balinski.

Epizode beidzās ar rezultāta izlīdzināšanu.

Pēc Darena Dīca piespēles Romans Starčenko virzījās uz vārtiem, bet piespēlēja pa labi vārtu priekšā Aleksandram Šinam, kurš zibenīgi un precīzi meta - 1:1.

Trešajā periodā Kazahstāna atspēlējas 12 sekunžu laikā

Lieliska iespēja izvirzīties vadībā Kazahstānas hokejistiem, kuri laukumā izskatījās svaigāki par mājiniekiem, bija pēc spēlētām piecām minūtēm periodā, kad Kērtiss Volks tika pie brīva metiena tieši pretī vārtiem, taču izcili nospēlēja Kivlenieks, ķerot ripu.

Pēc pusminūtes Latvija izvirzījās vadībā, Oskaram Cibuļskim ar piespēli izvirzot vienu pret Kazahstānas vārtsargu Ņikitu Bojarkinu Rihardu Bukartu, kurš pamānīja vārtsargu pa labi, ripu ieslidinot viņam starp kājsargiem - 2:1.

Tomēr jau pēc 12 sekundēm atkal rezultāts bija neizšķirts - 2:2. Tiesnesis kļūdījās, fiksējot mājiniekiem pārmetienu, bet pēc iemetiena Latvijas zonā Kivlenieks pēc tālā metiena domāja, ka ripu ir noķēris, taču tā atradās pie kājsarga.

Latviešiem mēģinot ripu piestumt tuvāk vārtsarga kājsargam, to ieguva pretinieki, un Džesse Blekers raidīja ripu vārtos - 2:2.

Mirkli vēlāk lielās nepatikšanās atkal bija Latvijas vārti, Kivleniekam netiekot pie ripas un zaudējot nūju. Vārti tika nosargāti arī ar neatļautiem paņēmieniem, turot ripu un pretiniekus, taču par laimi noraidījums Latvijai netika piešķirts, un vārti tika nosargāti.

54.minūtē Viktors Svēdberjs ar patālu spēcīgu metienu ripu jau bija pasitis garām Kivleniekam, taču tā trāpīja pa tālo vārtu stabu, atlecot atpakaļ laukumā.

Arī pēc trim periodiem bija neizšķirts, un uzvarētāju varēja izšķirt neveiksmīga epizode pagarinājumā, kad Kaspars Daugaviņš nespēja izvairīties no saskarsmes ar Kazahstānas vārtsargu un ar nūju trāpīja viņam pa masku.

Kristaps Zīle spēja patraucēt labu piespēli, kurai sasniedzot adresātu, atliktu raidīt ripu vārtos.

Zaudējums pēcspēles metienos

Pēcspēles metienus rezultatīvi sāka Miks Indrašis, raidot ripu starp Bojarkina kājsargiem - 1:0. Uz to Šins atbildēja, no neērtās puses ieceļot ripu vārtu augšējā stūrī - 1:1.

Dārziņš guva vārtus, ripai pārkūleņojot par vārtsarga kājsargu - 2:1, bet Volkam pēc Kivlenieka apspēlēšanas ripa noslīdēja no nūjas.

foto: Juris Rozenbergs

Roberts Bukarts iemeta kreisajā vārtu stūrī no neērtās puses, bet Mihaiļiss netuvojās Kivleniekam, raidot ripu vārtos, - 3:2.

Daugaviņam neizdevās apmānīt vārtsargu, bet Starčenko iemeta ripu Kivleniekam starp kājām - 3:3.

Pēdējā metienu sērijā vārtsargu nepārspēja Rihards Bukarts, bet Dīcs trāpīja pa vārtu stabiņu.

Turpinot sēriju līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem, astotajā sērijā Kivleniekam ripu starp kājām iemeta Aleksejs Makļukovs, bet Roberta Bukarta metienu vārtsargs tvēra.

B apakšgrupā seši punkti divās spēlēs ir Vācijai, četri punkti divos mačos - Latvijai, trīs punkti vienā spēlē - Somijai, divi -Kazahstānai, bet Kanāda, Norvēģija, ASV un Itālija vienā cīņā ir bešā.

Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē piektdien izcīnīja pasaules čempionātos pirmo uzvaru pār Kanādu (2:0). Tikmēr Kazahstānai sestdien bija čempionāta pirmā spēle.

Latvijas un Kazahstānas izlases pasaules čempionātos līdz šim bija tikušās četras reizes un visās četrās uzvarējuši latvieši.

Latvija pret Kanādu. Trešais periods

Jau trešā perioda pirmajā minūtē latvieši tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, ko neizmantoja, turklāt pēc Oskara Cibuļska pārkāpuma ...

gallery icon
86

Vispieredzējušākais Latvijas izlasē ir Miķelis Rēdlihs, kuram šīs ir 13.pasaules meistarsacīkstes karjerā. Par vienu turnīru mazāk ir Kristapam Sotniekam, bet desmito reizi Latviju elitē pārstāv Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš un Gints Meija. 2006.gada Rīgas čempionāta pieteikumā bija Daugaviņš, Dārziņš un Rēdlihs.

Izlasē ir tikai viens debitants - 22 gadus vecais uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš sevi labi apliecināja valstsvienības pēdējā pārbaudes spēlē.

Ģimenes pieauguma dēļ izlasei talkā nenāks vārtsargs Elvis Merzļikins, jauna līguma gaidās ir uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš, tāpat kā šosezon nespēlējušais Zemgus Girgensons, dziedē savainojumu. Savukārt Stenlija kausa izcīņu turpina uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram nav atstāta vieta Latvijas izlases pieteikumā. Šajā čempionātā būs jāiztiek bez ilggadējās izlases aizsarga Gunta Galviņa, kamēr karjeru valstsvienībā noslēdzis cits šīs pozīcijas spēlētājs Krišjānis Rēdlihs.

Latvijas fani čempionāta pirmajā dienā godina hokeja leģendas

Latvijas hokeja fani šoreiz savu komandu nevar atbalstīt klātienē, taču jau turnīra pirmaja dienā viņi bija pamanāmi Rīgas ielās.

gallery icon
76

Tikmēr Kazahstāna Rīgā ieradusies ar virkni naturalizēto spēlētāju. Viens no viņiem - zviedri vārtsargs Henriks Kārlsons - atstāja izlases nometni. Oficiālajā paziņojumā kā izlases pamešanas iemesls tika minēti ģimenes apstākļi, taču mediji ziņoja, ka šāds solis tika sperts, jo Nursultanas "Baris" nepagarināja līgumu ar vārtsargu.

Kārlsona prombūtne Kazahstānai ir liels zaudējums, jo pārējiem vārtsargiem nav augstākā līmeņa spēļu prakses. Lauvas tiesu no kandidātu sarakstā esošajiem aizsargiem un uzbrucējiem veido Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Nursultanas "Baris" spēlētāji, bet visi trīs vārtsargi iepriekšējā sezonā un līdzšinējā karjerā lielākoties spēlējuši Kazahstānas čempionātā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.