Hokejs
2021. gada 22. maijs, 13:21

Visi ir vienlīdzīgi, bet daži vienlīdzīgāki: soctīklu lietotāji nikni par piektdien “Arēnā Rīga” notikušo

Jauns.lv

Piektdienas vakarā tikai retais Latvijas iedzīvotājs neizjuta milzu lepnumu par mūsu hokejistu paveikto. Tika izcīnīta vēsturiska uzvara pār hokeja dzimtenes – Kanādas - pārstāvjiem.

Ziņa precizēta! Sociālajos tīklos izskanējusī informācija par uzņēmēja Viļa Krištopana klātbūtni hokeja mačā bija maldinoša. Portāls Jauns.lv atvainojas par radītajām neērtībām.

Nekad iepriekš vēsturē mūsu hokejisti nebija pieveikuši Kanādas valstsvienību, turklāt tas tika paveikts mūsu pašu mājās – “Arēnā Rīga”. Kanāda ir ne vien hokeja dzimtene, bet arī šā brīža Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) ranga līdervienība. Kanādieši Rīgā uz pasaules čempionātu ieradušies ar starptautiskā arēnā mazpieredzējušu sastāvu, tomēr tās ir viņu problēmas, nevis iemesls mūsu paveiktā mazināšanai. Pretinieku rindās laukumā praktiski tikai pasaules spēcīgākās hokeja līgas – NHL hokejisti.

Pie "Arēnas Rīga" pulcējas Latvijas izlases līdzjutēju pūļi

Pie "Arēnas Rīga" piektdienas vakarā pulcējās Latvijas izlases līdzjutēju pūļi, lai sveiktu Latvijas hokejistus ar vēsturisku uzvaru pret Kanādas valstsvienību. ...

gallery icon
27

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs neslēpa prieku par paveikto, tomēr atzīmēja, ka tā ir tikai viena uzvara. Tāpat speciālists izteica nožēlu, ka “Arēnā Rīga” nevarēja būt līdzjutēji, kas būtu radījuši tādu atmosfēru, ka halles jumts varētu pacelties.

Kamēr Saeima vēl nav devusi galavārdu, vai kādas sabiedrības grupas (Covid-19 izslimojušie un pilnībā vakcinētie) tuvākajās dienās drīkstēs apmeklēt “Arēnā Rīgā” un Olimpiskajā sporta centrā notiekošās pasaules čempionāta spēles, tikmēr daži ļaudis tomēr jau piektdien varēja noraudzīties vēsturisko panākumu.

Hokeja fani noliek ziedus pie Kanādas vēstniecības

Pēc vēsturiskās Latvijas vīriešu hokeja izlases uzvaras pār Kanādu piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē, fanu pūļi devās ...

gallery icon
140

Saprotams, ka “Arēna Rīga” nevar būt pilnībā tukša, jo daudziem cilvēkiem ir jānodrošina pasaules čempionāta norise – IIHF pārstāvji, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji, hokeja izlašu pārstāvji, žurnālisti, tehniskie darbinieki, brīvprātīgie un daži citi, tomēr daži cilvēki vēsturiskās spēles laikā atradās arī “Arēnas Rīga” ložās.

foto: Edijs Pālens/LETA
"Arēnas Rīga" ložās spēlē pret Kanādu bija vairāki pazīstami kungi.

LHF prezidenta Aigara Kalvīša atrašanās tribīnēs varētu būt likumsakarīga un pieskaitāma darba pienākumu veikšanai, tāpat droši vien var uzskatīt, ka Latvijas U-18 valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins hokeju noraudzījās, veicot savus pienākumus. Droši vien, ka visatļautības un pārākuma izrādīšana nebija prātā arī citiem spēles apmeklētājiem, tomēr sociālajos tīklos tas izraisījis plašu šūmēšanos un pamatu runām, ka ne visi ir vienlīdzīgi arī Covid-19 pandēmijas laikā.

foto: Edijs Pālens/LETA
"Arēnas Rīga" ložās spēlē pret Kanādu bija vairāki pazīstami kungi.

Metramēru jau neviens rokās neņēma, tomēr daudzus interneta lietotājus nokaitinājis arī fakts, ka tādi cienījami kungi kā Edgars Rinkēvičs, Uģis Magonis, Māris Martinsons, Sandis Ozoliņš, Helmuts Balderis un citi Latvijas hokejam pietuvinātie varētu būt ne līdz galam ievērojuši valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Kanādu.

Latvijas hokejisti Kanādu, kas Rīgā ieradusies ne optimālajā sastāvā, pārspēja pirmo reizi vēsturē.

Ļaudis terasēs seko līdzi Latvijas hokejistu spēlei pret Kanādu

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Kanādu. ...

gallery icon
41

Vārtus Latvijas izlases labā guva Miks Indrašis un Oskars Batņa, bet divreiz rezultatīvi asistēja Ronalds Ķēniņš. Vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja visas pretinieku mestās ripas, neitralizējot 38 metienus.

Kivlenieks tika atzīts par labāko Latvijas izlasē, bet pretiniekiem šo godu izpelnījās uzbrucējs Konors Brauns.