foto: "Optibet" virslīga
"Valmiera" uzvar "Liepāju" un turnīra tabulā panāk RFS
Futbols
2021. gada 19. maijs, 21:51

"Valmiera" uzvar "Liepāju" un turnīra tabulā panāk RFS

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" komanda trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13.kārtas spēlē, panākot turnīra līderpozīcijā esošo RFS vienību.

Valmierieši savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Liepāju".

Jau pašā spēles ievadā, devītajā minūtē, laukuma saimnieki panāca 1:0. Pēc Ibrahima Sova sitiena atvairītā bumba trāpīja pa Marko Simiču un nonāca viesu vārtos. Puslaika turpinājumā "Liepājas" futbolisti norībināja "Valmieras" vārtu pārliktni, bet citās epizodēs veiksmīgi vārtus sargāja Rihards Matrevics.

Otrā puslaika sākumā liepājnieki pie mājinieku vārtiem izpildīja vairākus stūra sitienus, taču rezultātu izlīdzināt nespēja. Cīņa starp abām komandām ritēja spraigi un neiztika bez asiem pārkāpumiem un savstarpējiem konfliktiem.

Tuvu neizšķirtam viesi bija otrā puslaika kompensācijas laikā, kad bumbu pēc Eduarda Tīdenberga brīvsitiena atvairīja Matrevics, kurš pēdējās kārtās izdarījis nopietnu pieteikumu uz Latvijas izlases trešā vārtsarga vietu.

Valmierieši pēc 1:1 ar "Metta" ar 2:1 uzvarēja "Riga", ar 0:1 zaudēja RFS un ar 2:0 pieveica Daugavpils "Noah Jurmala" un "Ventspili".

Liepājnieki pēc trim uzvarām - 1:0 - pret "Ventspili" un "Daugavpili" un 3:0 pret "Metta" - cietuši zaudējumus pret pagājušās sezonas divām spēcīgākajām komandām - 1:4 pret "Riga" un 1:2 pret RFS. Trešdien tika atzīts arī bronzas medaļnieces "Valmieras" pārākums.

"Valmierai" Raimonds Krollis guvis piecus, bet Ibrahims Sovs - četrus vārtus, kamēr viesu labā četrus vārtus guvis Artūrs Karašausks.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē viesos ar 2:1 uzvarēja "Valmiera".

Dienas pirmajā mačā "Daugavpils" viesos ar 1:0 pārspēja "Metta" vienību, pamatlaika pēdējā minūtē vārtus gūstot Raivim Ķiršam.

Pirmdien "Ventspils" spēlēja 2:2 ar Daugavpils "Noah Jurmala", bet otrdien RFS ar 1:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Šo kārtu izlaiž "Riga".

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, otrā ar tādu pašu bilanci ir "Valmiera", bet trešā ar 20 punktiem ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem desmit cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem desmit dueļos seko "Metta" un "Spartaks", piecus punktus desmit spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem piecos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.