foto: LETA (Evija Trifanova)
Rubīns: Krastenberga kautiņš mainīja spēles ritmu
Pārbaudes spēle hokejā vīriešiem starp Latvijas un Šveices komandām "Arēnā Rīga".
Hokejs
2021. gada 15. maijs, 22:37

Rubīns: Krastenberga kautiņš mainīja spēles ritmu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Renāra Krastenberga kautiņš ar šveicieti Noā Rodu sestdien mainīja pārbaudes spēles ritējumu, secina valstsvienības aizsargs Kristiāns Rubīns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien arī otrajā pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību piedzīvoja zaudējumu. Latvija Olimpiskajā sporta centrā ierīkotajā ledus laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).

"Pirmajā periodā nebija īsti spēles ritma, bet nākamajos divos spēlējām daudz labāk. Ļoti daudz ko izmainīja Krastenberga kautiņš, pēc kura mums kā komandai bija vairāk enerģijas. Sākām spēlēt vairāk uzbrukumā un vairāk tikām ārā no savas zonas," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Rubīns.

23 gadus vecais aizsargs tikai šonedēļ atgriezās no Ziemeļamerikas, kur spēlējis pēdējās piecas sezonas.

"Pirmajā periodā bija smagāk, taču spēlēt izlasē, turklāt savās mājās kopā ar draugiem, ir viens no maniem bērnības sapņiem. Pirms mača biju priecīgs un nedaudz uztraucies. Centos spēlēt savu spēli. Protams, ka kājas bija nedaudz smagas, bet komandas biedri palīdzēja un trešajā periodā jau biju labi iejuties," skaidroja Rubīns.

Tā kā viņš ikdienā spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), hokejistam nebija grūti atcerēties izlases galvenā trenera Boba Hārtlija prasības.

"Pirms pāris nedēļām palūdzu, lai man atsūta video ar to, kā spēlēju čempionātā Dānijā. Spēles laikā Artis Ābols un Edgars Masaļskis palīdzēja saprast detaļas, kuras esmu izlaidis," atklāja Rubīns.

Viņš arī pauda gandarījumu par to, ka ir atgriezies Latvijā pēc Covid-19 saraustītās sezonas.

"Frankfurtē satiku Matīsu Kivlenieku un abi kopā lidojām uz Latviju. Atbraukt mājās vienmēr ir forši. Ģimeni nebiju redzējis kopš decembra. Diemžēl šosezon nesanāca uzspēlēt pret Matīsu un Jāni Jaku, taču tagad esmu saticis viņus izlasē," atzīmēja Rubīns.

Salīdzinot ar savu debijas čempionātu 2018.gadā, Rubīns ir vairāk pārliecināts par sevi un zina, ko var paveikt laukumā.

"Toronto klubs man devis daudz uz ledus un ārpus tā. Esmu kļuvis labāks hokejists un arī labāks cilvēks. Esmu palicis ātrāks un labāk redzu laukumu. Tas viss nāk ar pārliecību un ticību komandai," teica Rubīns.

Jaunais aizsargs arī ir priecīgs par iespēju spēlēt pieaugušo izlasē kopā ar saviem vienaudžiem.

"Vienmēr esam komunicējuši savā starpā. Ir superīgi, ka atkal spēlējam kopā lielajā izlasē. Ar dažiem esmu spēlējis kopā no sešiem gadiem. Forši, ka izlasē ir gan Kristaps Zīle, gan Mārtiņš Dzierkals," pauda Rubīns.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā pārbaudes spēlē Latvija cieta zaudējumu ar 0:3.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.