foto: Zane Bitere/LETA
Roberts Stumbris turpinās spēlēt Polijas čempionātā
Roberts Stumbris.
Basketbols
2021. gada 11. maijs, 16:24

Roberts Stumbris turpinās spēlēt Polijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Roberts Stumbris parakstījis līgumu ar Polijas basketbola čempionāta komandu Glivices GTK, otrdien paziņoja klubs savā tīmekļa vietnē.

Līgums parakstīts uz vienu gadu.

"Esmu dzirdējis daudz labu lietu par klubu no citiem spēlētājiem un aģentiem. Izšķirošais faktors tomēr bija treneris Roberts Vitka, kura vadībā esmu spēlējis ļoti labi," sarunā ar kluba preses dienestu norādīja Stumbris, kurš Vitkas vadībā spēlēja aizvadītajā sezonā Radomas kluba "HydroTruck" rindās.

Basketbolists, kurš spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā, iepriekšējā sezonā "HydroTruck" vienībai pievienojās turnīra laikā un nospēlēja 18 mačus. Laukumā viņš bija vidēji 29 minūtes spēlē, kuru laikā guva 12,2 punktus, kā arī sakrāja 6,7 atlēkušās bumbas, 1,4 rezultatīvas piespēles, 0,7 pārtvertas bumbas un 0,6 bloķētus metienus.

"Man ļoti patīk spēlēt jūsu valstī. Faktiski katra komanda spēj uzvarēt katru, un laukumā jātiekas ar augstas klases spēlētājiem," saka Stumbris. "Esmu basketbolists, kurš visu laiku cenšas cīnīties abās laukuma pusēs. Domāju, ka mans spēcīgākais ierocis ir tālmetiens, un es to jau esmu paspējis pierādīt."

"Viņš nebija kopā ar mums kopš sezonas sākuma, taču ātri sevi apliecināja kā pilnībā komandas intereses ievērojošu spēlētāju. Es viņu augstu vērtēju viņa personības un rakstura dēļ. Viņš ir tipisks cīnītājs, kurš vienmēr laukumā dara visu iespējamo, un viņam nav bezcerīgu situāciju," spēlētāju uzliela jaunais GTK treneris.

Viņš uzslavē latvieša tālmetienu, kā arī prasmi aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām.

"Centos uzsvērt Stumbra stiprās puses, un, pateicoties tam, viņš labi iejutās šādā spēlē," skaidro Vitka.

"Laukumā cenšos darīt visu, lai beigās gūtu panākumu. Ja situācija to prasa, cīnos par katru bumbu, ja komandai nepieciešami punkti, cenšos tos gūt, un, ja man jāsedz pretinieka bīstamākais spēlētājs, man ar to nav problēmu," uzsver uzbrucējs.

Stumbris sezonu iesāka Islandes čempionātā, Reikjavīkas KR komandas sastāvā aizvadot vienu spēli, kurā guva 21 punktu. Covid-19 pandēmijas dēļ Islandes meistarsacīkstes tika pārtrauktas, un ārvalstu spēlētāji varēja pamest savas komandas.

Iepriekšējās divas sezonas 27 gadus vecais basketbolists spēlēja Latvijas komandā "VEF Rīga". 2019./2020.gada sezonā uzbrucējs Latvijas - Igaunijas līgā laukumā devās 26 cīņās, kurās vidēji guva 8,7 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam 13 mačos bija caurmērā 7,3 punkti un 2,9 bumbas zem groziem.

Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Liepājas, Jūrmalas un Jēkabpils komandas, bet ārzemēs spēlējis Rakveres un Ķēdaiņu vienībās.

Radomas komanda Polijas čempionātā ar desmit uzvarām 30 spēlēs ieņēma 14.vietu 16 komandu konkurencē. Savukārt Glivices GTK klubs ar vienu uzvaru vairāk ierindojās 12.vietā.