foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" aizvadījusi treniņspēli
Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidāti.
Hokejs
2021. gada 7. maijs, 16:11

Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" aizvadījusi treniņspēli

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" aizvadīja savstarpējo treniņspēli, laukumā tiekoties sarkanajai un baltajai komandai, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase treniņnometni uzsāka "Volvo" sporta centrā, bet tagad pārcēlusies uz "Arēnu Rīgu", lai būtu iespējams aizvadīt treniņus uz pasaules čempionātam aktuālajiem laukuma izmēriem.

Piektdien ierastā treniņa vietā tika aizvadīta izlases kandidātu savstarpējā treniņspēle. Kā skaidroja LHF sporta menedžeris Jānis Straupe, mačam gan esot bijis neformāls raksturs bez statistikas uzskaites.

Sarkanajā komandā spēlēja uzbrucēji Lauris Dārziņš, Daniels Bērziņš, Miks Indrašis, Rihards Bukarts, Māris Bičevskis, Miķelis Rēdlihs, Renārs Krastenbergs, Filips Buncis, Rihards Marenis un Toms Andersons, aizsargi Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks, Ernests Ošenieks, Ņikita Mateiko, Miks Tumānovs, bet vārtus sargāja Jānis Kalniņš.

Tikmēr Baltajā komandā uzbrukumā spēlēja Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Kaspars Daugaviņš, Gints Meija, Oskars Batņa, Mārtiņš Karsums, Nikolajs Jeļisejevs, Deniss Fjodorovs, Frenks Razgals un Mārtiņš Dzierkals, aizsardzībā darbojās Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis, Roberts Mamčics, Artūrs Kulda, Gunārs Skvorcovs, Kristofers Bindulis un Patriks Ozols, bet vārtus sargāja Ivars Punnenovs.

Latvijas izlases treniņnometnē pēc negatīvu Covid-19 testu rezultātu sagaidīšanas drīzumā gaidāma arī uzbrucēju Ronalda Ķēniņa un Rodrigo Ābola pievienošanās. Kā piektdien ziņoja laikraksts "Latvijas Avīze", no Ziemeļamerikas tiek gaidīti Rūdolfs Balcers, Matīss Kivlenieks, Jānis Jaks, Kristiāns Rubīns un Kārlis Čukste, tāpat savu gala lēmumu nav paziņojis Elvis Merzļikins.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases pretinieču Itālijas un Vācijas rindās tika konstatēti Covid-19 gadījumi. Kā skaidroja Straupe, Latvijas izlase veiksmīgi izvairījusies no koronavīrusa. Latvijas izlasē Covid-19 testi tiek veikti ik pēc piecām dienām, bet, tuvojoties čempionātam, pārbaudes būs ik pēc divām dienām.

Nākamajā nedēļas nogalē Latvija aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Šveici.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18. janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022. gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023. gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024. gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā.