foto: Ieva Makare/LETA
Sorokins skaidro, kas pietrūka Latvijas U-18 izlasei, lai uzvarētu Šveices vienaudžus
Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins.
Hokejs
2021. gada 27. aprīlis, 14:23

Sorokins skaidro, kas pietrūka Latvijas U-18 izlasei, lai uzvarētu Šveices vienaudžus

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-18 hokeja izlasei turpmākajās Pasaules čempionāta elites divīzijā spēlēs jākoncentrējas uz niansēm, pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 izlase pirmdien A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2:4 (0:2, 2:2, 0:0) piekāpās vienaudžiem no Šveices.

Latvijas valstsvienībā vārtus otrā perioda izskaņā guva Dans Ločmelis, kurš spēles 38. minūtē panāca 1:4, bet Anrī Ravinskis nedaudz vairāk nekā minūti vēlāk nokārtoja gala rezultātu 2:4.

"Mums nepieciešams vairāk koncentrēties uz mazajām lietām, atgriešanos aizsardzībā un uzdevumu izpildi, jāredz un jāspēlē ar pretinieku spēlētājiem, kuri pieslēdzas uzbrukumam," dažas no niansēm, kas jāuzlabo Latvijas izlasei, uzskaitīja Sorokins. "Mēs analizēsim spēli un skatīsimies, kas būtu jāpamaina. Es nedomāju, ka mums būtu jāmaina daudz, mums jābūt nedaudz gudrākiem un nevajadzētu ar visiem spēkiem rauties uzbrukumā, kad mums nav ripas."

"Tas bija viens no iemesliem, kādēļ iekritām pretuzbrukumos pirmajā periodā un ielaidām vārtus," savas komandas sniegumu raksturoja treneris.

Sorokins pauda pārliecību, ka šī Latvijas U-18 izlase var paveikt lielas lietas. Nozīmīgs faktors ir sadarbība starp treneri un spēlētājiem, kas jau sāka veidoties pagājušajā vasarā.

"Esmu labi iepazinis visus spēlētājus, es domāju viņi ir spējīgi paveikt lielas, nozīmīgas lietas un uzvarēt spēles. Šodien mums tas beigās vienkārši pietrūka," uzsvēra Sorokins. "Es saku beigās, jo mums bija daudz vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā pretiniekiem."

Bijušais Latvijas izlases aizsargs par savas komandas spēcīgo pusi nosauca uzbrukumu.

Tikmēr komandas kapteinis Martins Rodrigo Laviņš norādīja, ka, lai arī piedzīvots zaudējums, spēlētāji galvas nav nolaiduši un turpinās cīnīties nākamajos mačos.

A grupā uzvaru pirmajā spēlē izcīnījušas Zviedrija un Šveice, kuras ir līderes ar trim punktiem, Kanādai pirmais mačs vēl priekšā, bet Latvija un Baltkrievija turnīru iesākušas ar neveiksmi.

B grupā spēkojas Vācija, ASV, Krievija, Čehija un Somija.

Pasaules čempionāts elites divīzijā ASV pilsētā Frisko norisināsies no 26.aprīļa līdz 6.maijam. Ceturtdaļfināla spēles paredzētas 3.maijā, bet pusfināli divas dienas vēlāk. Spēle par trešo vietu un zelta mačs paredzēts 6.maijā.

Divas dienas pēc mača ar Šveici Latvijas izlasei paredzēta cīņa ar Kanādu, bet 29.aprīlī jātiekas ar Baltkrieviju. 1.maijā grupu turnīru Latvijas valstsvienība noslēgs ar spēli pret Zviedriju.

Čempionāts elites divīzijā noris ar desmit komandu līdzdalību, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc pamatturnīra noslēguma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A grupas uzvarētāja un B grupas ceturtās vietas ieguvēja, B apakšgrupas līdervienība spēkosies ar vājāko A grupas komandu, bet otrās vietas ieguvēja tiksies ar otras grupas trešajā pozīcijā esošo izlasi.

Pērn Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionāts U-18 vecuma grupā elites divīzijā nenotika.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā:

vārtsargi - Kārlis Mežsargs, Linards Lipskis (abi - Hokeja skola "Rīga"), Marks Slavinskis (Daugavpils "Dinaburga");

aizsargi - Bogdans Hodass ("Sport U-20", Somija), Vladimirs Zaicevs ("Dinaburga"), Uvis Silvers Lazarenoks (HS "Rīga"/"Liepāja"), Gustavs Ozoliņš, Niks Feņenko, Rihards Simanovičs, Roberts Andersons, Artjoms Kadņikovs (visi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Martins Laviņš ("Baltie Vilki"/HS "Rīga"), Sandis Vilmanis ("Lulea", Zviedrija/HS "Rīga"), Kristians Sāmītis (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Ričards Briņecs ("Zemgale"/LLU), Darels Dukurs ("Langnau U-20", Šveice), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija/"Mogo"/LSPA), Roberts Cjunskis ("Lugano U-20", Šveice), Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Kristaps Kristiņš, Klāvs Veinbergs, Rainers Dārziņš, Mārtiņš Šulcs (visi - HS "Rīga").