foto: LETA
"TTT Rīga" basketbolistes astoto reizi pēc kārtas kronētas par Latvijas čempionēm
Basketbols
2021. gada 25. aprīlis, 17:01

"TTT Rīga" basketbolistes astoto reizi pēc kārtas kronētas par Latvijas čempionēm

Jauns.lv / LETA

"TTT Rīga" basketbolistes svētdien Liepājā izcīnīja uzvaru "Douglas" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālspēlē un jau astoto reizi pēc kārtas virs galvas cēla čempionu kausu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" Liepājas Olimpiskajā centrā ar 85:58 (29:23, 19:11, 20:12, 17:12) uzvarēja "Liepāja"/LSSS komandu.

Uzvarētāju labā 34 punktus guva Džesika Tomasa, kurai arī sešas atlēkušās bumbas. Vēl 18 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienoja Gunta Baško, kamēr desmit punkti Ilzes Jākobsones rēķinā.

Mājinieču rindās 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Rūtai Stiprajai, 13 punkti, piecas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles Santai Baltkojienai, bet septiņi punkti Katrīnei Trankalei.

Par fināla vērtīgāko spēlētāju nosauca "TTT Rīga" spēlētāju Tomasu.

LSBL turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļautas liepājnieces Stiprā, Baltkojiena, "TTT Rīga" viena no līderēm Baško, kā arī BJBS "Rīga"/"Juniores" spēlētājas Nikola Priede un Paula Kļeščova.

Ieva Pulvere kopā ar "TTT Rīga" izcīnījusi astoņas zelta medaļas Latvijas čempionātā, Karlīnei Pilāberei seši tituli, bet par vienu mazāk - Baško.

Šosezon komandas tikušās četrreiz, visās uzvarot "TTT Rīga". Mazākais pārsvars bija 31 punkts.

"TTT Rīga" labā pusfinālā "double-double" - 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas - sasniedza Gunta Baško. 16 punkti Ievas Pulveres kontā, pa 12 punktiem guva Raina Tomašicka un Džesika Tomasa, kurai arī sešas rezultatīvas piespēles. 11 punkti tika Dinijai Pāvelsonei, desmit punkti un septiņas rezultatīvas piespēles - Ilzei Jākobsonei, bet septiņiem punktiem astoņas atlēkušās bumbas pievienoja Karlīne Pilābere.

Liepājas komandas rindās uzvarā pār "Latvijas Universitāti" (LU) 19 punktus guva Santa Baltkojiena, kurai arī sešas kļūdas. 12 punktus sakrāja Katrīna Trankale. Savukārt komandas kapteine Kristīna Petermane bez sešiem gūtiem punktiem izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka LU svētdien Liepājas Olimpiskajā centrā ar 89:67 (28:18, 29:12, 14:17, 18:20) uzvarēja BJBS "Rīga"/"Juniores" un izcīnīja bronzas medaļas.

LSBL elites grupā visās 16 spēlēs uzvarēja "TTT Rīga", otrā ar 11 uzvarām bija "Latvijas Universitāte", bet "Liepāja"/LSSS vienība izcīnīja astoņas uzvaras, visām nodrošinot vietu pusfinālā. Tālāk ar trim panākumiem sekoja "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komanda, bet turnīra tabulu ar divām uzvarām noslēdza BJBS "Rīga"/"Juniores".

2021.gada sezonā Covid-19 ierobežojumu dēļ nenotika Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs. Latvijas sieviešu čempionāta dalībnieku klasifikācija notika saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām "Douglas" Baltijas Basketbola līgas noslēguma tabulā 2020.gada 1.martā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par Latvijas čempioni tika pasludināta "TTT Rīga", otro vietu izcīnīja "Liepāja"/LSSS, trešo - RSU komanda.