foto: EPA/Scanpix
WNBA draftā ar augsto otro numuru tiek izvēlēta somu jaunā zvaigzne Kuiera
Avaka Kuiera ir dienvidsudāniešu izcelsmes, bet dzimusi Ēģiptē. Viņas vecāki kā bēgļi uz Somiju pārcēlās, kad meitenei bija divi gadi.
Basketbols
2021. gada 16. aprīlis, 12:03

WNBA draftā ar augsto otro numuru tiek izvēlēta somu jaunā zvaigzne Kuiera

Jauns.lv / LETA

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ceturtdien Dalasas "Wings" komanda ar pirmo numuru izraudzījās Šārliju Koljeru.

"Wings" ar pirmo numuru izvēlējās amerikāņu uzbrucēju Koljeru, bet ar otro - somieti Avaku Kuieru, kura spēlē piektā numura pozīcijā.

"Viņš ir šeit ar mani. Mans tēvs noteikti ir lepns par mani," drafta ceremonijā teica Koljera, kura pirms pieciem gadiem zaudēja tēvu, kurš mira vēža dēļ. "Gribētu, lai viņš šo var piedzīvot klātienē."

Tikmēr ar otro numuru izvēlētā 194 centimetrus garā Kuiera ceturtdien kļuva par pirmo basketbolisti no Somijas, kura izraudzīta WNBA draftā.

"Wings" komandai šogad draftā sākotnēji bija piešķirta otrā izvēle, bet vienība februārī maiņas darījuma rezultātā ieguva tiesības arī uz pirmo izvēli. Šī bija pirmā reize līgas vēsturē, kad vienai komandai piederēja pirmās divas drafta izvēles.

Kuiera jau iekrājusi pieredzi profesionālajā basketbolā, jo Itālijas čempionātā viņa vidēji spēlē izcēlās ar 8,9 punktiem, 6,8 atlēkušajām bumbām un 1,5 bloķētiem metieniem.

Ar trešo numuru tika draftēta kopā ar Māru Moti Arizonas Univeristātes komandā spēlējusī Āri Makdonalda, kura pārstāvēs Atlantas "Dream", savukārt ar ceturto numuru Indiānas "Fever" nodraftēja Kiseri Gondreziku. Arī piektā izvēle piederēja "Wings" komandai, savā paspārnē iegūstot Čelsiju Dandžī.

Kitijas Laksas pārstāvētā Sietlas "Storm" ar 11.numuru nodraftēja Aliju Vilsoni. Viņa gan Sietlas komandas rīcībā bija neilgu laiku, jo maiņas rezultātā nonāca "Fever" komandā. "Storm" pretim saņēma Kendiju Bērku.

Jau otro gadu pēc kārtas Covid-19 pandēmijas dēļ drafta ceremonija noritēja attālinātā formātā. Arī Laksa pērn draftu vēroja no savām mājām.

Ziemeļamerikas mediji spekulē, ka šosezon WNBA pie nosacīti stabila spēles laika varētu tikt ne vairāk kā 12 spēlētajas, kuras šogad tika draftētas.

25. aprīlī sāksies komandu treniņnometnes, bet 14. maijā gaidāmas pirmās spēles.

Laksas pārstāvētā "Storm" vienība jaunās sezonas otrajā dienā pirmo maču aizvadīs ar Lasvegasas "Aces". Abi klubi aizvadītajā sezonā tikās WNBA finālā, kur pārāka bija Sietlas vienība.

Covid-19 pandēmijas un olimpisko spēļu pārtraukuma dēļ komandas šosezon aizvadīs 32, nevis 36 spēles, kā tas bijis iepriekšējās sezonās. Katrs klubs mājās un viesos aizvadīs pa 16 mačiem. Viena komanda ar citiem desmit klubiem sezonas laikā aizvadīs trīs savstarpēju mačus, bet vēl divi dueļi tiks aizvadīti ar citas konferences vienību.

Plānots, ka regulārā sezona noslēgsies 19. septembrī, bet no 15. jūlija līdz 11. augustam plānots pārtraukums.