foto: REUTERS/SCANPIX
Ringā pamatīgi pārmāca bokseri, kura, necienot sportu, ierodas uz svēršanos apakšveļā
Ebanija Bridžesa pēc cīņas pret Šenonu Kortniju.
Sporta zvaigznes
2021. gada 13. aprīlis, 04:28

Ringā pamatīgi pārmāca bokseri, kura, necienot sportu, ierodas uz svēršanos apakšveļā

Jauns.lv

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts, ka sieviešu cīņas sportu vajadzētu kaut nedaudz nošķirt no izklaides un ierobežot sportistu mēģinājumus, iekarot līdzjutēju sirdis ar atkailināšanos un auguma izrādīšanu. Tomēr, kas maksā, tas pasūta mūziku.

Pirms aptuveni mēneša cīņas sporta pasauli pāršalca gadījums, kad Austrālijas boksere Ebanija Bridžesa uz svēršanas procedūru pirms cīņas Sidnejā ar tautieti Kerolu Ērlu ieradās apakšveļā.

Šis atgadījums tika plaši apspriests sporta pasaulē, un vairums boksa pārzinātāju nekautrējās teikt, ka 34 gadus vecā austrāliete izrāda klaju necieņu pret boksu kā sporta veidu.

Sabiedrības spiediens acīmredzami nebija pietiekams un Bridžesa līdzīgā apģērbā ieradās arī uz oficiālo svēršanos pirms Londonā gaidāmās cīņas pret britu bokseri Šenonu Kortniju, kura acīmredzami nebija pārāk apmierināta ar savas sāncenses atklāto tērpu.

Šenona Kortnija nekautrējās izrādīt nepatiku pret oponentes rīcību.

Ja martā notikušajā cīņā Ebanija Bridžesa izcīnīja savu piekto uzvaru piecās profesionālajās cīņās, tad šoreiz Londonā nācās piedzīvot zaudējumu 10 raundu cīņā ar vienbalsīgu tienešu lēmumu. Turklāt austrāliete ringā bija pamatīgi cietusi, par ko liecina milzīgā hematoma uz viņas acs.

Kadri no Ebanijas Bridžesas cīņām

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts, ka sieviešu cīņas sportu vajadzētu kaut nedaudz nošķirt no izklaides un ierobežot sportistu mēģinājumus, ...

gallery icon
52

Jādomā, ka profesionālās bokseres par paraugu ņēmušas pasaulē milzu popularitāti gūstošās jauktās cīņas mākslas (MMA) seriāla UFC cīkstones, kur viens no spilgtākajiem piemēriem ir amerikāniete Peidža Vanzanta, kura nebūt nav starp vadošajām pasaules cīkstonēm.

Tomēr viņa ar savu izskatu un dažādām pikantām fotosesijām sociālajos tīklos iekrājusi jau vairāk nekā 2,8 miljonus “Instagram” sekotāju. Piemēram, savā svaigākajā fotosesijā viņa peldkostīmā nodarbojas ar jogu.