Hokejs
2021. gada 4. aprīlis, 09:32

Merzļikins ielaiž trīs vārtus un tiek nomainīts; Balcers uzvarā paliek bešā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien tika nomainīts pēc otrā perioda un kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" komandu cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 2:5 (0:0, 0:3, 2:2) atzina Floridas "Panthers" pārākumu, pretiniekiem pirmo reizi sezonā izcīnot piecas uzvaras pēc kārtas.

Pirmie šajā mačā vārtus guva mājinieki, otrā perioda ceturtajā minūtē Merzļikinu pārspējot Makenzijam Vīgeram. Turpmākajās piecās minūtēs vēl divas ripas latvieša sargātajos vārtos ieraidīja bijušais "Blue Jackets" hokejists Alekss Venberjs.

Ar trešo periodu Merzļikinu nomainīja Jonass Korpisalo, kuru pārspēja tikai Frenks Vatrano, bet pēdējo reizi viesus sarūgtināja Venberjs, kurš raidīja ripu tukšos vārtos un nokārtoja sev "hat-trick". Pēdējā periodā ciemiņiem ar gūtiem vārtiem izcēlās Olivers Bjorkstrands un Zeks Verenskis.

foto: AP/Scanpix
Elvis Merzļikins otrajā periodā nepilnu piecu minūšu laikā ielaida trīs vārtus un tika nomainīts.

Merzļikins laukumā pavadītajās nepilnās 40 minūtēs atvairīja 22 no 25 metieniem, bet Korpisalo viņam atvēlētajā laikā neitralizēja 12 no 13 ripām. Otrā laukuma galā izcilu spēli demonstrēja "Blue Jackets" kādreizējais vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 44 no 46 viesu hokejistu raidījumiem.

Merzļikins šosezon 17 spēlēs vidēji ielaidis 2,83 ripas un atvairījis 91,6% metienu.

"Blue Jackets" ar 36 punktiem 39 spēlēs ieņem septīto vietu Centrālajā divīzijā, apsteidzot vien Detroitas "Red Wings", kamēr "Panthers" ar 54 punktiem 38 cīņās ir otrā.

Tikmēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc karjerā rezultatīvākās spēlēs nākamajā cīņā palika bešā, kamēr viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" izbraukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) guva virsroku pār Losandželosas "Kings".

Uzvaru nesošos vārtus viesiem trešā perioda 16.minūtē guva Dilans Gembrels, bet pirms tam atzīmējās Kevins Lebanks un Evanders Keins, kamēr pretiniekiem precīzi meta Dastins Brauns un Trevors Mūrs. "Sharks" uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas un sešās no pēdējām astoņām cīņām.

Iepriekšējā mačā pret "Kings" Balcers guva vārtus un divreiz rezultatīvi asistēja, aizvadot savu ražīgāko spēli karjerā. Sestdien liepājnieks uz ledus pavadīja 15 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs šajā sezonā 22 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sharks" ar 38 punktiem 37 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, taču pirmais četrinieks ir vienas uzvaras attālumā. Aiz "haizivīm" septītajā pozīcijā ir "Kings", kas 36 mačos guvusi 34 punktus.

Arvien tuvāk savam atgriešanās brīdim ir uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 5:7 (1:0, 2:5, 2:2) zaudēja Bostonas "Bruins" hokejistiem.

Bostoniešiem ar "hat-trick" izcēlās Breds Maršāns, bet divi vārti un rezultatīva piespēle bija Davidam Pastrņākam. Vēl vārtus guva Davids Krejčī un Patriss Beržerons.

No Bļugera komandas biedriem katram pa vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Sidnijam Krosbijam un Džeikam Gencelam. Precīzus metienus pievienoja arī Marks Jankovskis, Džereds Makans un Kodijs Sisī.

Turpretī vienu no sezonas retajām uzvarām svinēja šosezon nespēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas mājās ar 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Ņujorkas "Rangers".

"Sabres" komandā uzvaras "bullīti" realizēja Teidžs Tompsons, bet pirms tam nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu 2:2 panāca Viktors Ūlofsons. Vēl mājiniekiem izcēlās Keisijs Mitlsteds.

Ņujorkiešiem abus vārtus pamatlaikā guva Artēmijs Panarins.

Abas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu divīzijā, kur "Penguins" ar 50 punktiem 38 spēlēs ir trešā, bet "Sabres" ar 22 punktiem 37 mačos ieņem pārliecinoši pēdējo pozīciju. Sestdienas spēļu pretinieces "Bruins" un "Rangers" ir attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.