foto: Basket.lv
Kozlovskis tiesās Tokijas olimpiskā basketbola turnīra spēles
Mārtiņš Kozlovskis.
Basketbols
2021. gada 26. marts, 17:28

Kozlovskis tiesās Tokijas olimpiskā basketbola turnīra spēles

Jauns.lv / LETA

Mārtiņš Kozlovskis tiesās Tokijas olimpiskā basketbola turnīra spēles, piektdien paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbola tiesnešu korpuss trešo reizi pēc kārtas būs pārstāvēts augstākajā starptautiskajā līmenī - Kozlovskis atkārtoti uzaicināts strādāt Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

Kurzemnieks uzaicinājumu uz Tokiju saņēma jau pērnā gada pavasarī. Kad spēles tika pārceltas no 2020. gada uz 2021. gada vasaru, Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) anulēja iepriekšējos norīkojumus.

Tagad darbam olimpiskajā turnīrā nominēti 30 tiesneši, tai skaitā desmit eiropieši. Kozlovskis ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis šajā sarakstā. Viņš saņēmis norīkojumu arī uz jūnija beigās Belgradā paredzēto olimpisko kvalifikācijas turnīru.

1986. gadā Grobiņā dzimušais Kozlovskis basketbolu mācījies spēlēt Liepājas "Melnajos vanagos" pie trenera Edvīna Sprūdes. Kopš 2005. gada viņš ir tiesājis dažāda ranga spēles Latvijas līgās. 2015. gada februārī Kozlovskis ieguva FIBA licenci.

Viņnš ir strādājis 2017. gada Eiropas sieviešu čempionātā, tiesājot arī bronzas spēli, 2017. gada Eiropas vīriešu čempionātā, 2019. gada Eiropas sieviešu čempionātā, atkal tiesājot bronzas spēli, un 2019. gada Pasaules kausa izcīņā.

2018. un 2019. gadā viņš tiesāja FIBA Čempionu līgas finālspēles.

2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs un 2016.gadā Riodežaneiro strādāja Oļegs Latiševs.

Latvijas basketbola vēsturē olimpiskā pieredze ir diviem treneriem - Valdemāram Baumanim 1936. gadā un Aleksandram Gomeļskim 1956. gadā -, kuri no attiecīgi Berlīnes un Melburnas spēlēm atgriezās ar FIBA tiesnešu licencēm, taču bez skaidras norādes, kādā statusā darbojušies. Visticamāk viņi darbojās sekretariātā, kā 1980. gadā Maskavas spēlēs to darīja Mariss Bernāts.