foto: Sergei Savostyanov/TASS/SCANPIX
Jānis Kalniņš domā pamest Helsinku "Jokerit"
Viens no Latvijas labākajiem hokeja vārtsargiem Jānis Kalniņš pēdējās divas sezonas sekmīgi spēlējis Helsinku "Jokerit" rindās.
Hokejs
2021. gada 18. marts, 17:54

Jānis Kalniņš domā pamest Helsinku "Jokerit"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš visticamāk nepagarinās saistības ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Helsinku "Jokerit", ceturtdien ziņo interneta vietne Tvnet.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Jokerit" Gagarina kausa izcīņā Rietumu grupas ceturtdaļfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

29 gadus vecais Kalniņš trešo sezonu spēlēja "Jokerit" komandā, ar kuru vārtsargam līgums ir spēkā līdz 30. aprīlim.

"Gribētos jaunu vietu, kādu jaunu izaicinājumu. Sezonas gaitā jau runājām par to, ka varbūt jāmeklē kaut kas jauns. Negribas aizsēdēties vienā vietā un justies komfortabli. Jauni izaicinājumi nāk par labu izaugsmei," hokejistu citē Tvnet.

Kalniņš saka, ka notiek arī sarunas ar "Jokerit", un arī šis variants tiks apsvērts, ja klubs piedāvās hokejistam sadarbības pagarināšanu, tomēr "šobrīd gan izskatās, ka tas nenotiks".

Tāpēc ar aģentu tiek meklēti karjeras turpināšanas varianti citās komandās.

Tiek ziņots, ka "Jokerit" komanda ceturtdien uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar latvieša konkurentu aizvadītajā sezonā - zviedru vārtsargu Andersu Lindbeku, kurš šosezon KHL pamatturnīrā 23 mačos palīdzēja komandai izcīnīt desmit uzvaras, vidēji ielaižot savos vārtos 2,45 ripas un atvairot 91,9% pretinieku metienu.

Tikmēr Kalniņš KHL pamatturnīrā 32 spēlēs kaldināja 17 uzvaras, atvairot 91,3% metienu un ielaižot vidēji 2,51 vārtus spēlē, kā arī trīsreiz atstājot savus vārtus neieņemtus.

Gagarina kausa izcīņā gan visus četrus mačus aizvadīja Lindbeks, kurš vidēji spēlē ielaida 3,06 vārtus un atvairīja 90,6% metienu.

Pēc spēlēšanas "Liepājas Metalurgā" Kalniņš trīs sezonas aizvadīja Ungārijas klubu rindās MOL līgā, kurā sacenšas Ungārijas un Rumānijas komandas, bet no 2016. līdz 2018.gadam iemēģināja KHL laukumus Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās