foto: REUTERS/SCANPIX
UFC superzvaigzne Nurmagomedovs liek pasaulei runāt un apbrīnot latviešu kikbokseri
Par pasaules labāko MMA cīkstoni uzskatītais Habibs Nurmagomedovs.
Sporta zvaigznes
2021. gada 18. marts, 13:04

UFC superzvaigzne Nurmagomedovs liek pasaulei runāt un apbrīnot latviešu kikbokseri

Jauns.lv / LETA

Pēdējās dienās cīņas sportā visā pasaulē arvien vairāk tiek runāts par azerbaidžāņu izcelsmes Latvijas kikbokseri Zauru Džavadovu, turklāt kāda visai sena notikuma dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajos tīklos izplatījies kāds video no 2016. gada, kurā redzami fragmenti no Rīgā notikušās Zaura Džavadova cīņas ar brazīliešu kikbokseri Rodrigo Mineiro Fereiru. Latvijas sportists izcīnīja uzvaru ar nokautu pret spēcīgu sāncensi, kurš iepriekš aktīvi uzbruka un ļoti bravūrīgi uzvedās gan ringā cīņas laikā, gan pirms tās. Visai ikoniska kļuvusi arī Zaura reakcija pēc sāncenša nokautēšanas – viņš ar izbrīna pilnu seju vienkārši noraustīja plecus. Tāpat interesanti, ka brazīlieša bravūra pēc cīņas ātri vien pazuda un viņš visai sirsnīgi sveica savu pretinieku ar uzvaru.

Jādomā, ka šī jau sen aizmirstā cīņa diez vai tiktu pieminēta un izvilkta no cīņas sporta arhīviem, ja vien to savā sociālo tīklu kontā nebūtu parādījis par pasaules labāko jauktoās cīņas mākslas (MMA) cīkstoni uzskatītais UFC (Ultimate Fighting Championship) čempions dagestānietis Habibs Nurmagomedovs. Viens no visvairāk apspriestajiem pasaules sportistiem (šobrīd gan viņš skaitās beidzis savu karjeru, tomēr netiek izslēgta viņa atgriešanās) publicētajam video pierakstījis pavisam īsu komentāru: “Kikbokss ir traks!”

foto: Rojs Maizītis
Latvijas vadošais kikbokseris Zaurs Džavadovs.

Pats Džavadovs ir sajūsmā, ka viņu pamanījis pasaulē labākais MMA cīkstonis, un neslēpj, ka atzinība ir viens no labākajiem motivācijas veidiem. “Esmu pateicīgs Habibam par uzmanību mana cīņai un pateicīgs visiem, kas skatījās. Man tā bija aizraujoša un spilgta cīņa, un es ceru, ka skatoties jūs guvāt tādas pašas emocijas. Nez, cik cilvēku kopā redzēs to cīņu.” Brīdī, kad Džavadovs publicēja šo ierakstu, Nurmagomedova oficiālajā kontā, kuram ir vairāk nekā 3,8 miljoni sekotāju, šim ierakstam bija vairāk nekā pieci miljoni skatījumu, bet šī raksta publicēšanas brīdī video kopējais skatījumu skaits tuvojas jau septiņiem miljoniem.

Interesanti, ka 2016. gada video redzams vēl kāds pēdējā laikā labi zināms cīņas sporta pārstāvis – Dmitrijs Šiholajs. Latvijas labākā boksera Maira Brieža tagadējais treneris toreiz tiesāja kikboksa cīņu, kurai nu uzmanību pievērsuši miljoni cilvēku visā pasaulē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās