foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas futbola virslīgas jubilejas sezona sākas ar "Riga" uzvaru Ventspilī
Futbols
2021. gada 13. marts, 15:08

Latvijas futbola virslīgas jubilejas sezona sākas ar "Riga" uzvaru Ventspilī

Jauns.lv / LETA

Pirmajā 2021.gada "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta spēlē čempione "Riga" viesos pieveica "Ventspili", ievadot 30. virslīgas sacensības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ventspils" piekāpās iepriekšējo trīs gadu čempionei "Riga" vienībai ar 0:3 (0:1).

Vārtus viesu labā guva Aksels Oskars Andresons, Stefans Miloševičs un Edgars Babajans.

Devītajā minūtē sacensību pirmā dzeltenā kartīte tika parādīta mājiniekam Vako Bačiašvili, bet minūti vēlāk tika izpildīts pirmais čempionāta stūra sitiens, Andrijam Slinkinam no gaisa ārpus soda laukuma izdarot sitienu ar kreiso kāju, bumbai lidojot tālu garām vārtiem.

Pirmie vārti virslīgā šajā sezonā krita 16.minūtē, kad pēc stūra sitiena pie mājinieku vārtiem no labās puses bumba izspurdza cauri spēlētāju burzmai vārtu priekšā un nonāca soda laukuma kreisajā pusē pie islandieša Andresona, kurš to ar kāju raidīja zem vērtu pārliktņa - 1:0.

30.minūtē pirmo dzelteno "plāksteri" nopelnīja arī viesi, to saņemot Nedeljko Piščevičs.

39.minūtē pirmoreiz sezonā laukumā vajadzēja doties arī ārstu brigādei, kad pēc Jurija Tkačuka sitiena bumbu atvairīja viesu vārtsargs Ivans Brkičs. Bumba tika atvairīta netālu priekšā, un pirmais to pilnā ātrumā sasniedza Marks Kurtišs, kura sitienu vārtsargs atvairīja, pēc mirkļa abiem saduroties. Pēc ārstu došanās laukumā Brkičs maču varēja turpināt.

Rezultāta starpību "Riga" dubultoja pēc vēl vienas standartsituācijas 58.minūtē, kad bumbu vārtos pēc brīvsitiena izpildes no lauka kreisās sānu līnijas raidīja Stefans Miloševičs - 2:0. Mirkli iepriekš dzelteno kartīti mājinieku rindās par pārkāpumu nopelnīja Dmitrijs Litvinskis.

Pirmā dzeltenā kartīte čempionātā, kuru izraisījusi aktiermeistarības demonstrējumi, tika parādīta pēc "Riga" spēlētāja Gabriela Ramosa sadursmes ar mājinieku vārtsargu Konstantīnu Mahnovski. Pēc brazīlieša kritiena un ķeršanās pie kājas soda laukumā, pieprasot "pendeli", kartīte tika parādīta Armandam Pētersonam, kuru komandasbiedra kritiens iespaidoja vairāk nekā tiesnesi Andri Treimani.

73.minūtē Kurtišs saņēma dzelteno kartīti, bet desmit minūtes vēlāk no vārtsarga laukuma līnijas sita pāri vārtiem. Tiesa, viņam tika fiksēta arī aizmugure, un vārti nebūtu ieskaitīti.

Pēdējos vārtus spēlē 87.minūtē guva Babajans, kurš precīzi sita garām vārtsargam, ieskrienot soda laukumā no labās puses - 3:0.

"Ventspils" pērn virslīgā ieņēma ceturto vietu un pirmo reizi kopš 1998.gada nekvalificējās Eirokausiem, turpretī "Riga" virs galvas cēla čempionu kausu.

Kurzemes klubs starpsezonā zaudēja savus uzbrukuma līderus Kasparu Svārupu un Jevgeņiju Kozlovu, kuri karjeru turpina attiecīgi Serbijā un Kazahstānā, bet Lukass Villela pārgājis uz RFS. Toties komandā palicis pamatvārtsargs Konstantins Mahnovskis, kuram konkurenci sastādīs jaunpienācējs Vladislavs Lazarevs. No pašmāju futbolistiem sastāvu papildinājuši tādi pazīstami futbolisti kā pussargs Boriss Bogdaškins un uzbrucējs Marks Kurtišs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt "Riga" atvadījās no aizsargiem Elvja Stugļa un Herdi Prengas, kuru vietā piesaistīt islandietis Aksels Andersons un Milošs Vranjanins. Pussargu pozīcijās klāt nācis armēnis Edgars Babajans, serbs Nedeļko Piščevičs, brazīlietis Gabriels Ramuss, bosnietis Adnans Šečerovičs, soms Mikels Soisalo un brazīlietis Luiss Santuss, toties komandā vairs nav iepriekšējo sezonu kapteiņa Stefana Paniča, kā arī Kula Mbombo un Maikla Žordana. Uzbrukumā cerības tiek saistītas ar francūzi Žanu Batistu Leo.

Rīdzinieki treniņnometnē Apvienotajos Arābu Emirātos sākumā saskārās ar lielām problēmām uzbrukumā, taču sastāvs pakāpeniski iespēlējās un demonstrēja atzīstamu sniegumu. Ventspilniekiem ārzemju treniņnometne bija Turcijā.

"Ventspils" komandu arī šajā sezonā vadīs Moldovas speciālists Viorels Frunze, turpretī "Riga" komandu, ko AAE vadīja krievu treneris Deniss Laktionovs, laukumā sūtīja Kristaps Blanks.

Iepriekšējā sezonā pirmajās divās spēlēs uzvarēja "Riga", bet trešajā mačā tehnisko uzvaru ar 3:0 ieguva "Ventspils".

"Daugavpils" mājās ar 2:1 (1:0) pieveica divkārtējo Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Vārtus mājiniekiem guva Idovu Akintola un Raivis Ķiršs, bet viesiem - Leonels Vamba.

Pirmajā puslaikā uz Emekas Fraideja jau astotajā minūtē nopelnīto dzelteno kartīti viesu rindās mājinieki atbildēja ar divām Adama Dumbijā un Džošuas Akpudžes izpildījumā.

Vienīgie vārti puslaikā tika gūti pēc standartsituācijas izspēles 20.minūtē, kad pēc Valerija Afanasjeva centrējuma cīņu otrajā stāvā uzvarēja Kaspars Kokins, un bumba nonāca pie Idovu Akintolas, kurš akrobātiskā lēcienā raidīja bumbu vārtos - 1:0.

51.minūtē rezultāts tika izlīdzināts, kad pēc Eitema Karbaša lieliska centrējuma no soda laukuma vidus ar galvu bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī savā debijā virslīgā raidīja Leonels Vamba.

61.minūtē Kokinu nomainīja Ola Dele, kurš 72.minūtē neizmantoja labu vārtu gūšanas iespēju.

65.minūtē pēc viesu vārtsarga Jevgeņija Nerugala kļūdas, izgājienā uz soda laukuma līnijas netrāpot pa bumbu, bumbu tukšajos vārtos izklupienā raidīja Raivis Ķiršs - 2:1, kurš 47.minūtē bija ticis arī pie dzeltenās kartītes.

Viesi centās izglābt kaut punktu, bet tas viņiem neizdevās.

Daugavpilieši pērn bija astotie, bet jūrmalnieki - sestie.

Abās komandās, kas sagatavošanās posmu aizvadīja Latvijā, mainījušies galvenie treneri. "Daugavpili" vadīs pašmāju speciālists Andrejs Kaļiņins, bet "Spartaku" - polis Mareks Zubs.

No iepriekšējās sezonas trīs savstarpējām spēlēm divās uzvarēja "Spartaks", bet vienā tika fiksēts neizšķirts.

"Liepāja" sestdienas pēdējā spēlē ar 4:1 (2:0) pārspēja "Metta" futbolistus.

Vārtus uzvarētāju labā guva Dāvis Ikaunieks, Artūrs Karašausks, Sejdins Keitā, kā arī Normunds Uldriķis, raidot bumbu savos vārtos. Viesiem vārtus guva Junusa Muritala.

Rezultāts tika atklāts 18.minūtē, kad pēc Milana Joksimoviča centrējuma no kreisās puses ar galvu bumbu pa sitienam Ikauniekam nometa Marko Simičs - 1:0.

41.minūtē rezultāts kļuva 2:0, kad izcēlās Karašausks. Viņš no kreisās laukuma puses paralēli vārtiem devās gar soda laukumu un pēc saspēles ar Ikaunieku raidīja bumbu vārtu tālajā augšējā stūrī.

49.minūtē viesi vienus vārtus atguva pēc precīza Muritalas sitiena, bet jau piecas minūtes vēlāk bumbu savos vārtos raidīja Uldriķis, ļaujot liepājniekiem atjaunot divu vārtu pārsvaru - 3:1.

59.minūtē pa vārtu pārliktni ar skaistu sitienu trāpīja mājinieks Mārtiņš Ķigurs, bet 79.minūtē vēl viens skaists sitiens Dodo izpildījumā beidzās ar bumbas lidojumu nedaudz virs "Metta" vārtiem.

Pēdējie vārti tika gūti jau mača kompensācijas laika piektajā minūtē, kad pēc stūra sitiena izpildes Keitā bija acīgākais vārtu priekšā - 4:1.

"Liepāja" iepriekšējā sezonā uzvarēja Latvijas kausā, bet virslīgā samierinājās ar piekto vietu, kamēr "Metta" bija devītā.

"Liepājai" šosezon treniņnometne bija Turcijā un pašu mājās kurzemnieki pārbaudes spēles neaizvadīja. Turpretī "Metta" sezonai gatavojās Latvijā.

Abas vienības saglabājušas savus galvenos trenerus - "Liepāju" turpinās vadīt Dzmitrijs Mološs, bet "Metta" vienību stūrēs Andris Riherts.

Iepriekšējā sezonā divās no trim spēlēm ar 3:0 uzvarēja "Liepāja", bet vienā ar 2:1 pārāka bija "Metta".

Pirmā kārta noslēgsies svētdien, kad Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā RFS uzņems "Valmieru".

Jau ziņots, ka čempionāta priekšvakarā Latvijas Futbola federācija (LFF) atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

Tādējādi 2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlēs pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils".

Latvijas futbola virslīga šosezon svin savu 30.gadskārtu.

Arī šosezon futbola cienītāji varēs tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās būs pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.