foto: HK Avangard
Latviešu video treneri izglābj Hārtliju un “Avangard”, kļūstot par komandas labākajiem spēlētājiem
Omskas "Avangard" varoņi - Pēteris Groms (pa kreisi) un Aldis Āboliņš.
Hokejs
2021. gada 5. marts, 14:47

Latviešu video treneri izglābj Hārtliju un “Avangard”, kļūstot par komandas labākajiem spēlētājiem

Jauns.lv / LETA

Lielajā sportā nav mazsvarīgu detaļu, ko spilgti apliecināja ceturtdienas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēle starp Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas “Avangard” un ambiciozo Jekaterinburgas “Avtomobilist”.

Omskieši, kuri gan šosezon mājas spēles aizvada Balašihā, izcīnīja svarīgu uzvaru ar 4:3, palielinot pārsvaru sērijā līdz četrām uzvarām līdz 2:0. Milzu devums šoreiz “Avangard” uzvarā bija arī diviem Boba Hārtlija palīgiem – latviešu video treneriem Pēterim Gromam un Aldim Āboliņam, kuri īstajā brīdī galvenajam trenerim deva pareizos padomus.

“Avtomobilist” hokejisti mača laikā ripu vārtos raidīja pat piecas reizes, tomēr no tiem netika ieskaitīti, jo video treneri, acīgi pamanot aizmugures stāvokli, nodeva informāciju galvenajam trenerim. Hārtlijs, riskējot zaudēt pusminūtes pārtraukumu, pieprasīja tiesnešus pārskatīt momentu atkārtojumus, kuros abas reizes tika konstatēts aizmugures stāvoklis. Turklāt otrā situācija bija mača izskaņā, kad rezultāts bija 4:3 un spēli būtu varējis ievirzīt papildlaikā.

Notikušo novērtēja ne vien citi “Avangard” treneri, bet arī hokejisti. Turklāt sērijas pirmās spēles varonis Omskas kluba vārtsargs Igors Bobrovs tieši abus latviešu speciālistus nominēja par mača labākajiem komandas spēlētājiem un pasniedza balvu. Visi bija sajūsmā par šādu lēmumu un omskiešu spilgtākā zvaigzne un mača uzvaras vārtu guvējs Iļja Kovaļčuks aicināja latviešiem piešķirt Krievijas pilsonību, kas daudzos raisīja vēl lielāku jautrību.

Interesanti, ka, iespējams, tieši Bobrovs bija lielākais ieguvējs no Groma un Āboliņa veikuma, jo viņa statistikas ailēs neparādīsies vēl divi ielaisti vārti.

Latvijas tiesnešu sniegums nebija gan vienīgais ievērībais cienīgais šīs spēles notikums, jo kādā no epizodēm samaņu zaudēja mača līnijtiesnesis Jurijs Ivanovs. Viņš drīz vien atguvās un tika nogādāts slimnīcā uz papildus pārbaudēm.