foto: Evija Trifanova/LETA
"TTT Rīga" pārliecinoši sasniedz EWBL finālturnīru; Laksai sekmīga spēle Turcijas čempionātā
"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā bija komandas kapteine Aija Klakocka (ar bumbu).
Basketbols
2021. gada 3. marts, 14:58

"TTT Rīga" pārliecinoši sasniedz EWBL finālturnīru; Laksai sekmīga spēle Turcijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" trešdien sasniedza Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) finālturnīru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" sporta namā "Daugava" ceturtdaļfināla atbildes mačā ar rezultātu 89:55 (25:15, 17:22, 16:11, 31:7) pārspēja Čehijas klubu "SBS Ostrava".

Otrdien rīdzinieces uzvarēja ar līdzīgu rezultātu (89:57) un divu maču summā bija pārākas ar 178:112.

Trešdien Rīgas komandā pa 15 punktiem guva kapteine Aija Klakocka un Ilze Jākobsone, 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Džesikai Tomasai, bet pa desmit punktiem guva Karlīne Pilābere un Raina Tomašicka.

Pretiniecēm 18 punktu bija Nikolinas Zubacas kontā.

Rīgas komanda uzvarēja visās piecās apakšgrupas spēlēs, kamēr Ostravas vienība guva vienu panākumu četrās cīņās.

Spēlēšana EWBL palīdzēja "TTT Rīga" komandai sagatavoties Eirolīgas otrajam sabraukumam. Līdzdalība turnīrā ļāva dubultot  pieejamo starptautisko spēļu skaitu, kā arī palīdz izlases kandidātēm iegūt labāku sportisko formu pirms valstsvienību sabraukuma.

Basketbola klubs "TTT Rīga" startēja arī pirmajās četrās EWBL sezonās. Rīdzinieces divreiz uzvarēja čempionātā (2016., 2019.), kā arī divreiz finālā zaudēja Slovākijas klubam Košices "Good Angels". EWBL divas reizes Rīgā rīkoja "Četru finālu" (2016., 2018.), kas notika sporta namā "Daugava".

Otra Latvijas komanda šajā turnīrā "Liepāja"/LSSS cieta zaudējumus visās četrās spēlēs un "play-off" nekvalificējās.

Tikmēr šo sezonu "TTT Rīga" rindās sezonu iesākusī Latvijas basketboliste Kitija Laksa Turcijas augstākās līgas spēlē guva 23 punktus un sekmēja Kajseri "Bellona" vienība trešo uzvaru pēc kārtas.

"Bellona" viesos ar 119:50 (33:14, 26:11, 36:12, 24:13) sagrāva Samsunas "Canik" un izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas.

Kajseri vienība šosezon vēl ne reizi Turcijas čempionātā nebija izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas, savukārt "Canik" vienība šosezon izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Laksa šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā guva 23 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketboliste grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu un četrus no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja trīs no četriem "sodiņiem". Viņa bija otra rezultatīvākā spēlētāja savā komandā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Basketboliste arī divreiz pārtvēra bumbu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pretinieces izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar 26 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais sniegums klubā.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 24 punktiem, 21 atlēkušo bumbu un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Sevgi Tonguča, kuras rēķinā arī sešas pārtvertas bumbas. "Canik" komandā 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja Dilana Čališa.

Citā spēlē ar produktīvu sniegumu izcēlās Latvijas izlases uzbrucēja Anete Šteinberga, kura guva 21 punktu un izcēlās ar "double-double".

Šteinbergas pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" viesos ar rezultātu 74:63 (16:16, 25:14, 15:17, 18:16) pārspēja Antakjas "Hatay" komandu.

Šteinberga laukumā pavadīja 33 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā raidīja astoņus no 12 divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet nerealizēja savu vienīgo "trejaci". Viņa arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 31 efektivitātes koeficienta punktu.

Ikšķiliete uzvarētāju rindās bija rezultatīvākā un produktīvākā, vislabāk cīnījās zem groziem un iekrāja labāko +/- rādītāju (+22).

Pretiniecēm ar 28 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Astu Ndura. 

"Galatasaray" ar 20 uzvarām 23 spēlēs ieņem otro vietu, kamēr Kajseri komanda 23 dueļos tikusi pie astoņiem panākumiem un ierindojas desmitajā pozīcijā.