foto: AP/Scanpix
Graujošā "Rockets" zaudējumā Kurucam neliels spēles laiks
Rodions Kurucs (#00)
Basketbols
2021. gada 1. marts, 08:37

Graujošā "Rockets" zaudējumā Kurucam neliels spēles laiks

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē punktus neguva, bet sev atvēlētajā laikā izcēlās ar daudzpusīgu sniegumu, viņa pārstāvētajai komandai Hjūstonas "Rockets" piedzīvojot graujošu zaudējumu.

"Rockets" mājās ar 84:133 (18:25, 19:38, 23:32, 24:38) zaudēja Memfisas "Grizzlies" un piedzīvoja jau 11.neveiksmi pēc kārtas.

Kurucs laukumā nospēlēja astoņas minūtes un 33 sekundes, kuru laikā aizmeta garām vienu divpunktu un vienu trīspunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja, kā arī vienreiz bloķēja metienu un pārtvēra bumbu. Viņš arī vienreiz kļūdījās, bet "Rockets" ar latvieti laukumā ielaida par pieciem punktiem mazāk nekā iemeta, kas bija labākais rādītājs komandā.

Latvijas basketbolistam šī šosezon bija tikai trešā spēle, kurā viņš laukumā pavadīja vairāk nekā septiņas minūtes. 

Pa 14 punktiem Hjūstonas komandā iemeta Džons Vols un Džašons Teits. Uzvarētāju labā Džastiss Vinslovs iemeta 20 punktus, Brendonam Klārkam 16 punkti un 12 bumbas zem groziem, kamēr 15 punktus un septiņas bumbas zem groziem iekrāja Desmonds Beins.

Garākā zaudējumu sērija "Rockets" bija 2001.gadā, kad vienība no novembra līdz decembrim kopumā zaudējuma 15 mačos pēc kārtas. Tāpat "Rockets" kopš 2018.gada novembra līdz šim nevienā spēlē nebija guvusi mazāk par 84 punktiem.

Pirmdien "Rockets" tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers".

Hjūstonas komanda šosezon 32 mačos izcīnījusi 11 uzvaras un Rietumu konferencē ierindojas 14.vietā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.