foto: Ieva Leiniša/LETA
Jakovičs pamet Itāliju un pievienojas Miglinieka trenētajai "Budiveļņik"
Latvijas basketbola izlases kandidāts Ingus Jakovičs.
Basketbols
2021. gada 24. februāris, 12:04

Jakovičs pamet Itāliju un pievienojas Miglinieka trenētajai "Budiveļņik"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Ingus Jakovičs atstājis Itālijas A sērijas komandu Varēzes "Openjobmetis" un karjeru turpinās Igora Miglinieka trenētajā Ukrainas klubā Kijevas "Budiveļņik".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Precizēts virsraksts un visa ziņa.

Trešdien portāls "Sportando.com" ziņoja, ka Jakovičs pievienosies Ainara Bagatska vadītajai "Kyiv", bet pats basketbolists portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja, ka spēlēs "Budiveļņik" klubā. Vēlāk Varēzes vienība, kas šosezon ir starp A sērijas pastarītēm, paziņoja, ka klubs un basketbolists pēc abpusējas vienošanās pārtraukuši sadarbību.

Jakovičs šosezon Itālijas čempionātā 17 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 19,5 minūtes, kurās caurmērā guva 7,5 punktus, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pagājušajā vasarā Jakovičs ar Itālijas komandu vienojās par jaunu viena gada līgumu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Miglinieka vadītā vienība Ukrainas čempionātā ieņem septīto vietu.

Jakovičs Varēzes komandas rindas papildināja 2019.gada augustā, vispirms noslēdzot divu mēnešu līgumu, bet pēc tam kļūstot par pastāvīgu vienības spēlētāju. Savā debijas sezonā A sērijā viņš piedalījās 19 mačos, kuros vidēji guva 9,8 punktus, veica 1,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas.

Latviešu saspēles vadītājs jau iepriekš spēlēja ārzemēs, kad 2016./17.gada sezonas sākumā pārstāvēja Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod". Cesvainietis karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", "VEF Rīga", "Liepājas Lauvas" un "Gulbenes Buku" komandas.

Latvijas vīriešu izlasē Jakovičs laukumā devies 21 mačā, kurā caurmērā guvis 4,2 punktus, izdalījis 1,9 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,0 atlēkušo bumbu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās