foto: AP/Scanpix
"Australian Open" finālā Osaka apspēlē Breidiju un ceturto reizi uzvar "Grand Slam" turnīrā
Japāniete Naomi Osaka priecājas par triumfu "Australian Open".
Citi sporta veidi
2021. gada 20. februāris, 12:11

"Australian Open" finālā Osaka apspēlē Breidiju un ceturto reizi uzvar "Grand Slam" turnīrā

Jauns.lv / LETA

Austrālijas atklātajā čempionātā sieviešu finālā sestdien japāniete Naomi Osaka apspēlēja Dženiferu Breidiju no ASV, otro reizi uzvarot turnīrā Melburnā un ceturto reizi - "Grand Slam" turnīrā.

Osaka (WTA 3.) apspēlēja Breidiju (WTA 24.) ar 6-4, 6-3.

Pirmā seta vidū tenisistes apmainījās ar zaudētiem savas serves geimiem. Ceturtajā geimā ar pirmo breikbumbu uzvarēja Osaka panākot 3-1, bet nākamajā geimā ar to pašu atbildēja Breidija, mirkli vēlāk izlīdzinot rezultātu - 3-3.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon
33

Osakai savas serves geimu uzvarēšana prasīja krietni mazākas pūles nekā pretiniecei. Jau setā garākajā astotajā geimā Osakai bija breikbumba, kuru viņa neizmantoja, devītajā geimā vienu breikbumbu pretiniecei pasniedza arī Osaka, taču tā netika izmantota.

Desmitajā geimā sets beidzās ar Breidijas labu iespēju atspēlēt setbumbu, taču viņas izgājiens pie tīkla beidzās ar spēcīgu sitienu tīklā.

Otrajā setā Osaka turpināja uzvarēt, trešo geimu pabeidzot ar netveramu servi un izvirzoties vadībā ar 3-0, bet brīdi vēlāk otro reizi setā uzvarot, servējot pretiniecei - 4-0.

Breidija nepadevās un mēģināja spēlēt daudzveidīgi, piektajā geimā atspēlējot vienu breiku - 1-4.

Tenisistēm turpinot uzvarēt savas serves geimos, pirmā sešus uzvarētus geimus sasniedza Osaka, uzvarot spēli un kļūstot par Austrālijas čempionāta uzvarētāju otro reizi pēc 2019.gada.

Pēdējā geimā viņa uzvarēja "sausā", mačbumbas izspēlē Breidijai, uzņemot servi, raidot bumbiņu pāri gala līnijai. 

Osakai bija vairāk neatvairāmu servju - sešas pret divām pretiniecei -, nedaudz labāks gūto punktu procents gan pēc pirmās, gan otrās serves, kā arī četras no piecām izmantotas breikbumbas, kamēr pretiniece punktā pārvērta divas no četrām šādām iespējām.

Breidijai bija 31 nepiespiestā kļūda, Osakai - 24 kļūdas, bet visā mačā čempione uzvarēja 69 izspēlēs, kamēr pretiniece - 54 izspēlēs.

Osaka divreiz (2018., 2020.) uzvarējusi arī ASV atklātajās meistarsacīkstēs.

Tikmēr par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem jauktajā dubultspēlē sestdien kļuva čehiete Barbora Krejčikova un ASV tenisists Radžīvs Rams.

Turnīrā ar sesto numuru izsētais internacionālais pāris finālā ar 6-1, 6-4 pieveica īpašā ielūguma saņēmējus mājiniekus - Samantu Stosuru un Metjū Ebdenu.

Krejčikova "Grand Slam" dubultspēļu turnīros triumfēja jau piekto reizi. 2018. gadā viņa svinēja uzvaru Francijas atklātajās meistarsacīkstēs un Vimbldonas turnīrā sieviešu dubultspēlē, bet jau trešo gadu pēc kārtas paliek nepārspēta jauktajā dubultspēlē Melburnā.

Divas no uzvarām Melburnā (2019. un 2021.gadā) gūtas kopā ar Ramu. 36 gadus vecā ASV tenisista kontā ir arī pagājušā gada uzvarētāja tituls Austrālijā vīriešu dubultspēlē.

Sieviešu dubultspēlē piektdien Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka un Elīza Mertensa no Beļģijas finālā ar 6-2, 6-3 uzvarēja čehietes - Krejčikovu un Katerīnu Siņjakovu, kurām bija piešķirts trešais numurs.

Vīriešu vienspēlē un dubultspēlēs uzvarētāji tiks noskaidroti svētdien.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.