foto: action press/ Vida Press
Džokovičs pārtrauc Karaceva uzvaru sēriju un devīto reizi karjerā sasniedz "Australian Open" finālu
Novāks Džokovičs.
Citi sporta veidi
2021. gada 18. februāris, 15:11

Džokovičs pārtrauc Karaceva uzvaru sēriju un devīto reizi karjerā sasniedz "Australian Open" finālu

Jauns.lv / LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs ceturtdien Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja turnīra sensāciju Aslanu Karacevu no Krievijas un jau devīto reizi karjerā sasniedza sacensību finālu.

Ranga pirmais numurs Džokovičs pusfinālā ar 6-3, 6-4, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Karacevu (ATP 114.), kurš iepriekš pārvarēja kvalifikācijas kārtu.

Pirmajā setā Džokovičs pretiniekam servi atņēma astotajā geimā un īsi pēc tam uzvarēja ar 6-3. Otrajā setā Karacevs savu servi zaudēja trešajā un piektajā geimā, bet astotajā to atņēma Džokovičam, panākdams 3-5. Brīdi vēlāk Džokovičam bija nepieciešami trīs mēģinājumi, lai izcīnītu uzvaru arī otrajā setā.

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon
33

Arī trešo setu Džokovičs iesāka pārliecinoši un jau pirmajā geimā lauza Karaceva servi. Pretinieks gan nepadevās un drīz vien panāca 2-2, bet Džokovičs atlikušajā laikā ieguva vēl divus breikus un sasniedza devīto "Australian Open" finālu.

Džokovičs šajā duelī izcēlās ar 17 netveramām servēm, bet Karacevs atbildēja ar sešām.

Krievijas tenisists sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju, bet ceļā uz pusfinālu apturēja ar astoto numuru izlikto Djego Švarcmanu no Argentīnas, kā arī ar 20.numuru izlikto kanādieti Fēliksu Ožjē Aliasimu, kurš piekāpās astotdaļfinālā. Ceturtdaļfinālā Karacevs uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Sestdien otrā pusfinālā tiksies Daniils Medvedevs no Krievijas (ATP 4.) un Stefans Cicips no Grieķijas (ATP 6.). Fināls paredzēts svētdien.

Džokovičs uzvaras gadījumā tiks pie savas 18. "Grand Slam" trofejas.

Kopš pērnā novembra Medvedevs uzvaru izcīnījis 19 spēlēs pēc kārtas. Viņš vēl ne reizi nav spēlējis Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā. 2019.gadā viņš iekļuva "US Open" finālā, bet pirmo "Grand Slam" trofeju tā arī vēl nav izcīnījis.

Jau ziņots, ka dāmu konkurencē sestdien finālā tiksies japāniete Naomi Osaka (WTA 3.) un Dženifera Breidija no ASV (WTA 24.).

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.