foto: LETA
"VEF Rīga" piekto reizi šosezon LIBL čempionātā pārspēj LU
Kails Olmens
Basketbols
2021. gada 17. februāris, 23:53

"VEF Rīga" piekto reizi šosezon LIBL čempionātā pārspēj LU

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) jau piekto reizi šajā sezonā pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

LU Olimpiskajā sporta centrā piekāpās "VEF Rīga" ar 63:85 (20:19, 18:21, 9:29, 16:16).

Uzvarētāju labā 20 punkti, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un izprovocētām piezīmēm Kailam Olmenam. 16 punkti Mārcim Vītolam, "double-double" - 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas -, kā arī piecas rezultatīvas piespēles Aizejam Pinjero, bet 11 punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas Maiklam Kaizeram.

Mājinieku rindās ar "double-double" - 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas - atbildēja Anrijs Miška, bet 11 punkti Gustavam Kampusam.

Pirmajā ceturtdaļā biežāk vadībā bija LU, bet spēles likteni izšķīra trešā ceturtdaļa, ceturtajā viesu pārsvaram sasniedzot arī 27 punktu atzīmi.

"VEF Rīga" ikgadējā pirmssezonas preses konference

"VEF Rīga" ikgadējā pirmssezonas preses konference.

gallery icon
13

Latvijas komandu grupā līdere ar 16 uzvarām 18 spēlēs ir "VEF Rīga", "Ventspils" seko ar 11 panākumiem 16 mačos, bet trešo vietu ar šādu pašu bilanci ieņem "Ogre". "Liepājai" 15 dueļos astoņi panākumi, valmierieši 16 spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, bet LU 19 mačos ir viena uzvara.

Pēdējās sešās spēlēs "vefieši" bija piedzīvojuši divus zaudējumus, bet viens no tiem bija FIBA Čempionu līgā. Janvāra vidū rīdzinieki pārsteidzoši ar 77:83 zaudēja "Liepājai", bet pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, no kurām trīs bija LIBL turnīrā.

Zīmīgi, ka abas komandas iepriekš tikās tieši pirms nedēļas, kad "VEF Rīga" uzvarēja ar 84:64. Vēl iepriekš "vefieši" ar 99:87 uzvarēja "Ventspili", bet Valmieras klubs pārspēts ar rezultātu 94:57.

LU janvāra nogalē izcīnīja sezonas pirmo panākumu, ar 65:62 viesos pārspējot "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Pēcāk LU ar 65:69 zaudēja "Ventspilij" un jau pieminētajai "VEF Rīga".

Pirmajās trijās savstarpējās spēlēs pārsvars bijis čempioniem - 95:54, 86:42 un 77:60.

Apvienotajā čempionātā no "vefiešiem" labāko sniegumu šosezon pirms mača ar LU demonstrēja Kails Olmens, kurš 16 spēlēs vidēji guvis 13,94 punktus. LU rindās līderis ar 11,33 punktiem vidēji mačā bija Kārlis Žunda.

Četri "VEF Rīga" basketbolisti - Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols - 20. un 22.februārī Latvijas izlasei palīdzēs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Trešdien spēle bija paredzēta arī starp "Ventspils" un Valmieras komandām, bet tā ir pārcelta uz citu norises laiku.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".