foto: Zane Bitere/LETA
Savickis cer, ka tenisa mačs Jūrmalā pavērs Indijas uzņēmējiem ceļu uz Latviju
Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. februāris, 12:38

Savickis cer, ka tenisa mačs Jūrmalā pavērs Indijas uzņēmējiem ceļu uz Latviju

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa izlase Billijas Džīnas Kingas Kausa (iepriekš - Federāciju kausa) spēles ar Indiju aizvadīs nacionālajā tenisa centrā "Lielupe", informēja Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Turnīra "play-off" spēles paredzētas 16. un 17.aprīlī.

Latvijas izlases pretiniece Indija reitingā ieņem 56. vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 13. vietā.

LTS prezidents Juris Savickis uzsver, ka ka šis turnīrs dos Indijas biznesmeņiem iespēju uzzināt, kas ir Latvija un kur tā atrodas.

"Cerēsim, ka tas atstās iespaidu uz investīciju iespējām Latvijā no tādas lielvalsts puses kā Indija. Ticu, ka tenisa cienītājiem, šīs būs aizraujošas spēles," LTS citē Savicka teikto.

Savukārt Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteinis Adrians Žguns izteicās, ka, lai arī apstākļi būs neierasti, mājas sienas komandai noteikti palīdzēs.

"Es un tenisistes esam ļoti gandarīti par gaidāmajām spēlēm tenisa centrā "Lielupe" pret Indijas izlasi. Kaut arī šoreiz būs citādāki spēļu apstākļi, mūsu mērķis ir cīnīties tikai par uzvaru, lai nākamgad atkal mēģinātu kvalificēties finālam Budapeštā. Tai pat laikā, lai arī Indija rangā atrodas zemāk nekā Latvija, pretinieku par zemu novērtēt nedrīkst. Klātienē mūs līdzjutēji atbalstīt diemžēl nevarēs, bet ticu mums izdosies viņus iepriecināt," stāsta Žguns.

Astoņu dueļu uzvarētājiem 2022.gadā plānota dalība kausa kvalifikācijas turnīrā, kamēr zaudētāji atkāpsies uz sava reģiona grupu I.

Pērn februārī Latvija ar Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu ierindā ar 2-3 Evretā piekāpās mājiniecēm ASV tenisistēm un neiekļuva spēcīgāko 12 komandu skaitā, lai startētu finālā.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas Kausa

izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par līdztiesības cīnītāju tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.