foto: Zumapress/Scanpix
Sevatstovai neveiksme vēl viena Melburnas turnīra pirmajā kārtā
Anastasija Sevastova šo sezonu nav iesākusi tik sekmīgi kā cerēts.
Citi sporta veidi
2021. gada 13. februāris, 12:09

Sevatstovai neveiksme vēl viena Melburnas turnīra pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien sezonu Melburnā turpināja "Phillip Island WTA 250" raudzes turnīrā, kur pirmajā kārtā piekāpās rumānietei Annai Bogdanai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 53.vietu un šajā turnīrā izlikta ar 14.numuru, piekāpās ranga 96.vietas īpašniecei Bogdanai ar 6-4, 3-6, 3-6.

Pirmajā setā Sevastovai izdevās uzvarēt jau pirmajā pretinieces serves geimā, pēc brīža panākot 2-0. Pašai servējot tika zaudēts sestais geims, bet izmantots jau pirmais breikpunkts nākamajā geimā, panākot 4-3 un vēlāk uzvarot ar otro setpunktu.

Otrajā setā visu izšķīra zaudēts ceturtais geims, servējot Sevastovai, bet izšķirošajā setā viņa piekāpās rumānietei septītajā un devītajā geimā. Septītajā geimā liepājniece vienu breikbumbu atspēlēja, zaudējot otrās izspēlē. Savukārt pēdējā geima izspēlē viņa deva pretiniecei trīs pēc kārtas mačbumbas, kuras visas atspēlēja, pēc tam zaudējot ceturtās izspēlē.

Par sniegumu turnīrā Sevastova nopelnīja vienu punktu pasaules rangam.

Sezonas pirmajā turnīrā Abū Dabī Latvijas tenisiste zaudēja pirmajā kārtā, bet otrajās sacensībās - tepat Melburnā notikušajā "Yarra Valley Classic WTA 500" - apstājās otrajā kārtā.

Pēc tam viņa startēja Austrālijas atklātajā čempionātā, bet jau pirmajā kārtā ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi (WTA 65.).

Bogdana "Yarra Valley Classic WTA 500" turnīrā aizvadīja divas spēles, otrajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudējot ranga līderei no Austrālijas Ešlijai Bārtijai. Tāpat kā Sevastova, viņa nepārvarēja pirmo kārtu "Australian Open", kur ar 3-6, 1-6 zaudēja amerikānietei Daniellei Rozai Kolinsai (WTA 40.).

Abas tenisistes karjeras laikā bija tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. 2017.gadā Bukarestes turnīra ceturtdaļfinālā rumāniete bija pārāka ar 6-1, 6-3, taču pirms diviem gadiem šajā pašā turnīrā liepājniece svinēja uzvaru ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5.

Karjeras laikā Sevastova WTA tūrē izcīnījusi četrus vienspēļu titulus, kamēr Bogdana vēl lūko iegūt pirmo trofeju.

Šajā turnīrā piedalāsies vairākas vadošās planētas tenisistes, kuras iepriekš piedzīvojušas zaudējumu Austrālijas atklātajā čempionātā. Viņu vidū būs amerikāniete Sloeina Stīvensa, kanādiete Bjanka Andresku, Džoana Konta no Lielbritānijas un arī krieviete Anastasija Pavļučenkova.

Turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisinās no 13.līdz 19.februārim.