foto: AFP/Scanpix
Ostapenko pārvar Austrālijas atklātā čempionāta tenisā dubultspēļu otro kārtu
Citi sporta veidi
2021. gada 13. februāris, 08:24

Ostapenko pārvar Austrālijas atklātā čempionāta tenisā dubultspēļu otro kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku sestdien uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu otrajā mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko pārī ar Kičenoku ir izsētas ar 13.numuru un sestdien ar 6-1, 1-6, 6-1 pārspēja Rumānijas duetu Andrēa Mitu/Raluka Olaru.

Sācis ar vieglu uzvaru pirmajā geimā, servējot Ostapenko, Latvijas/Ukrainas duets bija spiests atspēlēt trīs breikbumbas trešajā geimā, taču to tāpat kā nākamos četrus geimus uzvarēja. Ceturtajā geimā tika realizēta trešā, bet sestajā - otrā breikbumba. Savukārt septīto geimu Kičenoka izservēja "sausā" - 6-1.

Otrajā setā Kičenoka un Ostapenko divreiz savas serves geimus zaudēja. Otrajā geimā duets palika "sausā", servējot Ostapenko, ceturtajā izdevās atspēlēt tikai vienu no divām secīgām breikbumbām. Arī šis sets tika pabeigts ar "sauso" geimu, tikai pretinieču labā.

Trešajā setā garāki geimi izvērtās trīs. Pirmajā Ostapenko ar Kičenoku, servējot Latvijas tenisistei, bija spiestas atspēlēt vienu breikbumbu, lai uzvarētu. Pēc uzvaras otrajā geimā otro reizi setā, servējot Olaru, Latvijas/Ukrainas pārim izdevās gūt punktu sestajā geimā, taču šis punkts jau devās rokā daudz grūtāk. Tomēr ar otro breikbumbu tika panākts 5-1.

Seta visgarākais geims bija pēdējais, kurā Kičenoka, kura servēja, ar Ostapenko vispirms atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam ar otro mačbumbu pielika cīņai punktu - 6-1, 1-6, 6-1.

Uzvarētājām izdevās septiņas netveramas serves, kamēr pretiniecēm tādas bija vien divas. Turklāt arī dubultkļūdas bija piecas pret Rumānijas pāra septiņām.

Abi dueti deva pretiniecēm septiņas breikbumbas, no kurām uzvarētājām izdevās vinnēt četras, kamēr pretiniecēm - divas. Arī kombinācijas ar punkta guvumu labāk pabeidza uzvarētājas (22 uzvarētas izspēles pret pretinieču 13).

Latvijas un Ukrainas tenisistes spēlē sakrāja 80 punktus, bet pretinieces par 11 mazāk.

Ar šo uzvaru katra no tenisistēm Melburnā jau nopelnījusi pa 240 pasaules ranga punktiem.

Jau ziņots, ka otrdien vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai, pasaules rangam nopelnot desmit punktus.

Ostapenko Melburnā plānojusi piedalīties arī jauktajā dubultspēlē pārī ar nīderlandieti Matvi Midelkopu. Pirmajā cīņā pretiniekos ielozēts turnīra astotais duets no Brazīlijas Luiza Stefani/Brunu Soaress.

Trešdien dalību dubultspēļu pirmajā kārtā sacensības beidza Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu, kuras ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās ar 11.numuru turnīrā izliktajām ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova saņēma desmit pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Vienspēlē Sevastova pirmajā kārtā ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi, par to pasaules rangā nopelnot desmit punktus.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.