foto: USA Today Sports
Porziņģis pēc sezonas labākās spēles gūst 15 punktus "Mavericks" uzvarā pār "Hawks"; Bertānam uz "Wizards" vēl viens zaudējums
Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.
Basketbols
2021. gada 11. februāris, 07:41

Porziņģis pēc sezonas labākās spēles gūst 15 punktus "Mavericks" uzvarā pār "Hawks"; Bertānam uz "Wizards" vēl viens zaudējums

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" izcīnot uzvaru.

Dalasieši savā laukumā ar rezultātu 118:117 (33:32, 19:30, 29:28, 37:27) guva virsroku pār Atlantas "Hawks" un izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Iepriekšējā spēlē Porziņģis aizvadīja savu sezonas labāko maču un ar 27 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un sešiem bloķētiem metieniem kaldināja "Mavericks" uzvaru 127:122 pār Minesotas "Timberwolves".

Trešdien liepājnieks saskārās ar piezīmju problēmu, kā dēļ viņa spēles laiks tika limitēts. Ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē viņš pēc piektās piezīmes tika nomainīts un pēc tam laukumā neparādījās.

Kopumā Porziņģis laukumā pavadīja 19 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem "trejačiem" un abus divus soda metienus.

Viņa rēķinā bija arī četras atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba un piecas piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par desmit punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija trešais sliktākais rādītājs komandā.

"Mavericks" vienībā kārtējo teicamo maču aizvadīja Luka Dončičs, kurš guva 28 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un desmit reizes rezultatīvi piespēlēja. Slovēnis 32. reizi karjerā atzīmējās ar "triple-double", šajā statistikas rādītājā panākot 12. pozīcijā esošo Ražonu Rondu. Augstāk ailītē ar 33 "triple-double" ir Bobs Kouzijs.

Savukārt starp basketbolistiem, kas to paveikuši pirms 23 gadu dzimšanas dienas, Dončičs pakāpies uz otro vietu, apsteidzot Maģisko Džonsonu. Šajā rādītāja priekšā ir tikai Oskars Robertsons, taču viņa rekorda - 38 "triple-double" pirms 23 gadu jubilejas - pārspēšanai Dončičam ir vairāk nekā gads.

Vēl uzvarētājiem ar 21 punktu atzīmējās Džeilens Bransons, bet 14 punkti un pārliecinoši labākais +/- rādītājs +19 bija Villijam Kolijam-Steinam.

Atlantas komandā ar 33 punktiem rezultatīvākais bija Džons Kolinss, 25 punktus, 15 rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Trē Jangs, bet 23 punkti bija Kevinam Herteram.

"Mavericks" pēdējo reizi vadību spēlē ieguva trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Bransons pēc caurgājiena panāca 111:109.

Dalasas komanda ar 12 uzvarām 26 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, bet Atlantas vienība ar 11 panākumiem 24 cīņās ir astotā Austrumos.

Porziņģim ar komandas biedriem priekšā vēl trīs mājas spēles pret Ņūorleānas "Pelicans", Portlendas "Trail Blazers" un Detroitas "Pistons" vienībām.

Cits latviešu basketbolists Dāvis Bertāns guva deviņus punktus spēlē, kurā viņa Vašingtonas "Wizards" komanda zaudēja. 

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 115:137 (28:40, 33:34, 32:29, 22:34) zaudēja Toronto "Raptors".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no deviņiem tālmetieniem. Rūjienietis otro spēli pēc kārtas bija "Wizards" starta pieciniekā.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 21 punktu mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. Raselam Vestbrukam šoreiz 23 punkti, sešas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Raptors" vienībā 28 punktus guva Normens Pauels, bet 26 punkti bija Paskālam Sjakamam. Vēl 2019. gada čempioniem 21 punktu guva Kails Laurijs, bet 17 punkti un 16 bumbas zem groziem bija Krisam Bušēram.

"Wizards" ar sešām uzvarām 22 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Raptors" ar bilanci 12-13 ir piektajā pozīcijā.

ASV galvaspilsētas komanda aizvadīs vēl četras mājas spēles, nākamajā no tām piektdien spēkojoties ar Ņujorkas "Knicks".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.