Citi sporta veidi
2021. gada 10. februāris, 12:24

No "Australian Open" vienspēlēm izstājas vēl vairāki favorīti

Jauns.lv / LETA

Stanislass Vavrinka, Bjanka Andresku, Petra Kvitova un Venusa Viljamsa trešdien zaudēja Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu cīņās.

Stanislass Vavrinka, Bjanka Andresku, Petra Kvitova un Venusa Viljamsa trešdien zaudēja Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu cīņās.

2014.gada turnīra uzvarētājs šveicietis Vavrinka, kurš pasaules rangā ir 18.vietā, četru stundu cīņā ar ungāru Martonu Fučoviču (ATP 55.) nespēja izmantot trīs mačbumbas, un ungārs uzvarēja ar 7-5, 6-1, 4-6, 2-6, 7-6 (11:9).

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open"

Toreiz un tagad: kā Covid-19 mainījis "Australian Open" tenisa turnīru.

gallery icon
33

"Man bija dažas iespējas pabeigt maču, bet es to neizdarīju," sacīja 35 gadus vecais šveicietis, kurš ir trīskārtējs "Grand Slam" turnīru uzvarētājs. "Es nedaudz vilcinājos, kad man bija mačpunkti, un es zaudēju šo iespēju."

2019.gada "US Open" čempione kanādiete Andresku (WTA 9.), kura ceļgala savainojuma dēļ izlaida visu 2020.gada sezonu, savā laukumā atgriešanās mačā ar 3-6, 2-6 zaudēja Taivānas pārstāvei Suvejai Sje (WTA 71.).

Citā mačā bijusī Vimbldonas čempione un Melburnas turnīra 2019.gada vicečempione čehiete Kvitova (WTA 8.) pieļāva 44 nepiespiestās kļūdas savā 4-6, 6-1, 1-6 sakāvē pret rumānieti Soranu Kirstju (WTA 68.).

Visbeidzot ar sagrāvi no Austrālijas atklātajām meistarsacīkstēm atvadījās amerikāniete Venusa Viljamsa (WTA 81.). 40 gadus vecā sportiste pirmajā setā pret itālieti Sāru Erani (WTA 134.) pagrieza potīti, piedzīvojot sakāvi ar 1-6, 0-6.

Viegli tālāk tika viņas māsa gadu jaunākā Serēna, kurai tikai 69 minūtes bija vajadzīgas, lai turpinātu dzīties pakaļ austrālietes Mārgaretas Kortas sasniegumam, kas ir 24 izcīnīti "Grand Slam" sacensību tituli vienspēlē, ar rezultātu 6-3, 6-0 pārspējot pasaules ranga 99.vietā esošo serbieti Ninu Stojanoviču.

Viljamsa savā 101. Austrālijas atklātā čempionāta mačā trāpīja 27 uzvarošos sitienus.

"Esmu šeit, lai gūtu baudu, un ir lieliski spēlēt līdzjutēju priekšā," sacīja izcilā amerikāniete.

Turnīru turpina arī planētas 14.rakete Garvinje Mugurusa, spānietei ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspējot krievieti Ludmilu Samsonovu (WTA 130.).

Trešās kārtas dalībniecēm pievienojusies arī pērnā gada "French Open" uzvarētāja Iga Švjonteka. WTA ranga 17.pozīcijā esošā poliete ar rezultātu 6-2, 6-4 guva virsroku pār pieredzējušo itālieti Kamillu Džordži (WTA 79.).

Bez liekām problēmām otrās kārtas barjeru pārvarēja arī planētas trešā rakete Naomi Osaka no Japānas, kura ar 6-2, 6-3 apspēlēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 43.)

Turpretī trīs setos nākamo kārtu sasniedza reitinga otrajā pozīcijā esošā rumāniete Simona Halepa, kura ar 4-6, 6-4, 7-5 uzveica Austrālijas pārstāvi Alju Tomļanoviču (WTA 72.).

"Laikam biju pārāk relaksēta, taču cīnījos līdz beigām. Mača gaitā nevienā brīdī nepadevos, un tas, visticamāk, ir iemesls, kāpēc uzvarēju. Esmu ļoti gandarīta par to, ko šodien parādīju kortā," teica Halepa, kura bija viena zaudēta geima attālumā no izstāšanās.

Uzvaru svinēja arī "US Open" čempions un pērnā gada finālists Melburnā austrietis Dominiks Tīms, planētas trešajai raketei ar 6-4, 6-0, 6-2 pārspējot vācieti Dominiku Kepferu (ATP 70.).

Tāpat pašreizējais Austrālijas atklāto meistarsacīkšu uzvarētājs un pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs izturēja amerikāņa Frensisa Taifo (ATP 64.) uzvaras tīkojumus, svinot panākumu ar 6-3, 6-7 (3:7), 7-6 (7:2), 6-3.

"Man paveicās šodien, uzvarot trešajā setā," pēc uzvaras karstajos laika apstākļos, kuros spēles beigās vairāk nogura amerikānis, sacīja čempiona titula aizstāvis.

Serba mērķis ir rekorda vērtais devītais tituls Melburnā un 18. "Grand Slam" trofeja karjerā, dzenoties pakaļ spāņa Rafaela Nadala un šveicieša Rodžera Federera rekordam ar 20 "Grand Slam" tituliem vienspēlēs.

Vīru turnīrā vieglu uzvaru svinēja arī ranga devītais numurs Djego Švarcmans, Argentīnas tenisistam ar rezultātu 6-2, 6-0, 6-3 pārspējot francūzi Aleksandru Milleru (ATP 210.).

Ar nedaudz lielāku pretestību saskārās planētas septītā rakete Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš ar 7-5, 6-4, 6-3 bija pārāks pār amerikāni Maksimu Kresī (ATP 172.).

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku, kuras turnīrā ir izsētas ar 13.numuru, ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja starptautisko duetu Makoko Ninomija no Japānas/Sabrina Santamarija no ASV.

Par uzvaru katra no tenisistēm nopelnīja 130 pasaules ranga punktus.

1/16 finālā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar Andrēu Mitu un Raluku Olaru, kuras trešdien divu Rumānijas duetu cīņā ar 3-6, 6-3, 6-3 pārspēja Moniku Nikulesku un Patrīciju Mariju Cigu.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās ar 11.numuru turnīrā izliktajām ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova saņēma desmit pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka vienspēlē abas Latvijas tenisistes zaudēja pirmajā kārtā, katrai no Latvijas tenisistēm nopelnot pa desmit pasaules ranga punktiem.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.