foto: Edijs Pālens/LETA
Gražulim 16 punkti uzvarā pār Eirolīgas klubu
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāts Andrejs Gražulis.
Basketbols
2021. gada 1. februāris, 10:31

Gražulim 16 punkti uzvarā pār Eirolīgas klubu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien guva 16 punktus Itālijas A sērijas čempionāta spēlē, palīdzot Triestes "Allianz" komandai svinēt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Triestes basketbolisti viesos ar rezultātu 100:81 (21:22, 26:20, 25:20, 28:19) pārspēja ULEB Eirolīgā spēlējušo Itālijas klubu Milānas "A/X Armani Exchange".

Gražulis mačā pret Itālijas grandu spēlēja 21 minūti un 40 sekundes, šajā laikā realizējot divus no trim divpunktu metieniem un visus četrus "trejačus". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, vienu reizi kļūdījās, bloķēja vienu metienu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja 21 efektivitātes koeficienta punktu, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Huans Fernandess, bet laukuma saimniekiem pa 15 punktiem guva Luidži Datome un Kails Hainss.

Tikmēr Ingus Jakovičs guva 12 punktus un Artūrs Strautiņš pievienoja četrus, kamēr viņu pārstāvētā Varēzes "Openjobmetis" Lombardijas derbijā viesos ar rezultātu 82:97 (24:27, 18:21, 24:23, 16:26) atzina Kantu "Acqua S.Bernardo" pārākumu.

Jakovičs 25 minūtēs un 45 sekundēs realizēja divus no septiņiem tālmetieniem un visus sešus "sodiņus". Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strautiņš uz dēļiem pavadītajās 29 minūtēs un 36 sekundēs grozā raidīja vienu no trīs divpunktu metieniem un divus no trim soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, piecreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Džovanni de Nikolao, bet pretiniekiem tikpat punktu guva Džeimijs Smits.

Varēzes komanda tikai šonedēļ atgriezās no mēnesi ilgas pašizolācijas, kas bija jāievēro, jo janvāra sākumā vienībā vairākiem basketbolistiem noteica saslimšanu ar Covid-19.

A sērijas turnīru turpina 15 komandas, kas Covid-19 pandēmijas dēļ aizvadījušas atšķirīgu spēļu skaitu. Triestes vienība ar deviņām uzvarām 17 spēlēs ieņem sesto vietu, kamēr Varēzes vienība 14 mačos iekrājusi trīs panākumus un ierindojas 15.pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās