Hokejs
2021. gada 29. janvāris, 21:47

Rīgas "Dinamo" atspēlējas, tomēr pēdējās minūtēs zaudē "Severstaļ" komandai

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" vienībai.

Vārtus "Dinamo" labā guva Miks Indrašis un Džeisī Lipons. Viņi arī asistēja viens otra vārtu guvumos.

Rīdzinieki šodienas pretiniekiem zaudējuši visās četrās šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs.

"Dinamo" jau pašā spēles sākumā tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču šo iespēju izniekoja. Turpretī pašu nākamais noraidījums atnesa zaudētus vārtus, jo mača desmitajā minūtē Kirils Adamčuks ar spēcīgu metienu realizēja vairākumu. Tāpat Adamčuks bija precīzs 35 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad ar nekļūdīgu raidījumu no zilās līnijas izmantoja nākamo viena vīra pārspēku laukumā.

Otrajā periodā galvenie notikumi risinājās otrajā desmitminūtē. Vispirms trešdaļas 13.minūtē Indrašis pa labo malu ieslidoja zonā un ar nekļūdīgu raidījumu panāca 1:2. Pāris minūtes vēlāk pēc sitiena galvas un kakla rajonā 2+10 minūšu sodu saņēma Šons Lalons, kurš rupji nospēlēja pret Robertu Bukartu. Laukuma saimniekiem bija iespēja nepilnu minūti spēlēt piecatā pret trijiem, taču ne lielais vairākums, ne spēle piecatā pret četriem augļus nenesa.

Spēles trešā nogriežņa viducī "Dinamo" nonāca mazākumā, kurā Indrašim izdevās aizlauzties vienam līdz pretinieku vārtiem, taču otro reizi viņš Vladislavu Podjapoļski nepārspēja. Nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Indrašim padevās vēl viens izrāviens, kuru viņš noslēdza ar atmugurisku piespēli Liponam, kanādietim panākot 2:2. 

58.minūtē Indrašis atstāja rīdziniekus mazākumā. Sākumā "Dinamo" spēlēja trijatā pret četriem, bet pēc abpusējo noraidījumu saņēmušo Mārtiņa Dzierkala un Ņikitas Makejeva atgriešanās laukumā - četratā pret pieciem. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes, Jonass Notinens izmantoja haosu pie mājinieku vārtiem un panāca 3:2.

Pēdējās minūtēs traumu guva "Dinamo" vārtsargs Ivans Naļimovs, taču tiesneši neļāva veikt maiņu.

Pēc šī dueļa rīdzinieki nākamo maču aizvadīs 2.februārī, kad viesosies pie Maskavas CSKA, bet divas dienas vēlāk paredzēta tikšanās ar Ufas "Salavat Julajev".

"Dinamo" šogad aiz muguras jau viena piecu spēļu izbraukuma sērija, kurā vienīgo panākumu izdevās gūt pret Kazaņas "Ak Bars", kas papildlaikā pieveikta ar 5:4. Pēdējā mačā "Dinamo" mājās tikās ar Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard", kurai piekāpās ar 1:2, lai arī pēc pirmā perioda rīdzinieki bija vadībā.

Arī Čerepovecas komanda nonākusi uz zaudējumu takas, jo pēdējā duelī ar 1:4 zaudēts Sanktpēterburgas SKA, bet vēl iepriekš ar 5:2 pārāka bija Maskavas "Dinamo". Pirms mača ar Maskavas klubu "Severstaļ" viesos ar 6:3 uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Rīgas klubs ar 23 punktiem 50 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā un arī Rietumu konferencē, kamēr "Severstaļ" ar 56 punktiem 51 mačā ierindojas septītajā pozīcijā Rietumos.

Šosezon abas komandas savā starpā tikušās četras reizes, visās uzvaru svinot Krievijas klubam. Sīvākā cīņa izvērtās pirmajā spēlē decembrī, kad "Severstaļ" ar 4:3 uzvarēja papildlaikā.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 32 reizes, no kurām tikai 12 gadījumos pārāka bijusi Rīgas komanda. Pēdējo uzvaru savstarpējā mačā pret "Severstaļ" "Dinamo" izcīnīja 2019.gada novembrī (2:1 papildlaikā).

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.