Rīgas "Dinamo" bezierunu sagrāve pret spēcīgo CSKA
Ceturtdien Rīgas "Dinamo" viesos spēlēs ar Zagrebas "Medveščak".
Hokejs

Rīgas "Dinamo" bezierunu sagrāve pret spēcīgo CSKA

Jauns.lv

Rīgas ''Dinamo'' otrdien Maskavā pret CSKA piedzīvoja pirmo zaudējumu pamatlaikā četrās spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas ievadā, smagi zaudējot pagājušā čempionāta regulārās sezonas uzvarētājiem ar 0:5.

Rīgas "Dinamo" bezierunu sagrāve pret spēcīgo CSKA...

Rīdzinieki spēli Maskavā, ko klātienē noraudzījās tikai nepilni trīs tūkstoši skatītāju, sāka tādā pašā sastāvā, kādā svētdien bija aizvadījuši ar 4:0 Minskā uzvarēto iepriekšējo spēli. ''Dinamo'' vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, kurš atvairīja 40 metienus, bet rīdzinieki uz CSKA vārtiem izdarīja 17 metienus.

Jau septītajā minūtē Sedlāčeku pārspēja Jans Muršāks, saņēmis piespēli no aizvārtes un raidot ripu vārtu stūrī. Otrajā periodā rīdzinieki saņēma noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, un vairākumu realizēja Džefs Plets. Piecarpus minūtes vēlāk Bogdans Kiseļevičs ātrā pretuzbrukumā guva CSKA trešos vārtus iestumjot ripu vārtos no burzmas laikā, kamēr pie saviem vārtiem bija palicis uz ledus guļošais Fēlikss Šics.

Pēdējās trešdaļas sākumā ceturto reizi Sedlāčeku pārspēja Aleksandrs Kutuzovs un pēc tam ar meistarību izcēlās Dmitrijs Kugriševs panākot 5:0.

Rīdzinieki sezonu bija sākuši ar 3:1 uzvaru Rīgā pret pagājušās sezonas Gagarina kausa finālistiem Kazaņas "Ak Bars", bet pēc tam pagarinājumā ar 2:3 zaudēja Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Maskavas CSKA guva trešo uzvaru četrās spēlēs un pirmo pēc zaudējuma viesos pret Helsinku "Jokerit" ar 0:3.

Ceturtdien Rīgas ''Dinamo'' viesos spēlēs ar Zagrebas "Medveščak".

Pēc tam sekos vēl četras spēles viesos ar Novokuzņeckas "Metallurg" (8. septembrī), Novosibirskas "Sibirj" (10. septembrī), Habarovskas "Amur" (12. septembrī) un Vladivostokas "Admiral" (14. septembrī). Nākamo spēli mājās rīdzinieki aizvadīs 17. septembrī pret Piemaskavas "Vitjaz".

KHL spēle:

*Maskavas CSKA - Rīgas ''Dinamo'' 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

1-0 Jans Muršāks (Simons Hjalmarsons) 6:25

2-0 Džefs Plets (Ņikita Zaicevs, Aleksandrs Radulovs, vair.) 23:12

3-0 Bogdans Kiseļevičs (Dmitrijs Kugriševs, Jans Muršāks) 28:49

4-0 Aleksandrs Kutuzovs (Romans Ļubimovs) 41:09

5-0 Dmitrijs Kugriševs (Jans Muršāks, Simons Hjalmarsons) 46:56

Vārtsargi: Staņislavs Gaļimovs - Jakubs Sedlāčeks

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA