2021. gada 21. janvāris, 20:27

Nevēloties tikt pieķerts, Rēzeknes sporta kluba vadītājs atņem televīzijas kameru un metas bēgt

Jauns.lv

Rēzeknes sporta kluba SIA "REGEM FITNES" vadītājs Viktors Blohins, nevēloties tikt pieķerts, ka ierobežojumu laikā tomēr turpina vadīt nodarbības un pieņemt apmeklētājus, nozaga TV3 raidījuma "Bez tabu" komandai kameru, kā arī izlaida apmeklētājus pa sētas durvīm un arī pats metās bēgt.

Saņemot kādas rēzeknietes satrauktu vēstuli, ka sporta klubs SIA "REGEM FITNES" pilsētā joprojām, neskatoties uz aizliegumu, turpina savu darbību, "Bez tabu" nolēma teikto pārbaudīt. 

Ierodoties notikuma vietā un to novērojot, apstiprinājās iedzīvotājas teiktais, ka sporta kluba logi ir aizlīmēti. Tāpat vairākas personas ar sporta somām iegāja un iznāca no ēkas. Pie tās uzstādīta videonovērošanas kamera, lai redzētu, kas pienāk pie durvīm. 

Kad pie iestādes durvīm ieradās žurnālists ar operatoru, durvis atvēra kluba vadītājs Viktors Blohins. Cenšoties nofilmēt cilvēku pulcēšanos sporta zālē, Blohins kameru izrāva operatoram no rokām un atņēma, izgrūda televīzijas komandu no iestādes telpām. 

Pēc notikušā Blohins pa fitnesa kluba sētas durvīm uzreiz izlaida bariņu klientu sporta tērpos, kuri nekavējoties pameta iestādes teritoriju. Tiesa, automašīnas video reģistrators "bēgšanu" ierakstīja. 

Nedaudz vēlāk ēku centās pamest arī Blohins. Viņam sekojot, televīzijas komanda vairākkārt pieprasīja atdot video kameru, bet pieprasījumu sporta kluba vadītājs ignorēja un metās bēgt, tostarp iesita pa kameru. Apskrējis kvartālu, Blohins sagura un palēnināja tempu, tad viņu apturēja žurnālistu piesaistītās vairākas policijas ekipāžas.

Policistiem viņš noliedza, ka būtu atņēmis kameru, tāpat meloja par notikušajiem treniņiem. Uz jautājumu, kāpēc metās bēgt, viņš atbildēja ar pretjautājumu: "Kāpēc jūs man sekojāt?"

Policijas ekipāžai ierodoties sporta klubā, kā jau paredzams, netika konstatēts neviens apmeklētājs. 

Rēzeknes Valsts policijas iecirknī Blohins un televīzijas komanda nokārtoja birokrātiskās formalitātes, pēc kurām tika ierosināts administratīvā pārkāpuma process.

Par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu likums paredz piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai – no 140 līdz 5000 eiro.

Savukārt par video kameras nozagšanu tika uzsākts kriminālprocess.

Vēlāk Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa pārstāvis informēja, ka Blohins tomēr atdevis kameru likumsargiem.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.