foto: Zumapress/Scanpix
Ernests Gulbis "Australian Open" izstājas jau kvalifikācijas pirmajā kārtā
Ernests GUlbis jauno sezonu sāk ar zaudējumu.
Citi sporta veidi
2021. gada 11. janvāris, 12:41

Ernests Gulbis "Australian Open" izstājas jau kvalifikācijas pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Dohā Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu, jauno sezonu sākot ar neveiksmi.

Gulbis, kurš ATP rangā atrodams 185.vietā, pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.).

Latvijas tenisista pretinieks priekšsacīkstēs bija izlikts ar 32.numuru.

Gatavošanos jaunajai sezonai Gulbis pagājušā gada nogalē trenera Gintera Bresnika vadībā sāka Tenerifē, kur viņam pievienojās arī talantīgais Kārlis Ozoliņš.

Pagājušajā sezonā Gulbis pārvarēja visas trīs "Australian Open" kvalifikācijas kārtas un aizcīnījās līdz trešajai kārtai. Kopumā pagājušajā sezonā Gulbis piedalījās 14 ATP turnīros, no kuriem vairāki bija "Challenger" līmeņa.

Pirms Deivisa kausa Gulbis Francijā triumfēja Po "Challenger" turnīrā, šādā līmenī izcīnot savu piekto titulu un pirmo kopš 2007.gada. Tas arī bija viņa lielākais sasniegums aizvadītajā sezonā.

Karjeras laikā Gulbis "Grand Slam" turnīros vairākkārt spējis sasniegt ceturto kārtu, bet 2014. gadā viņš "French Open" sasniedza pusfinālu.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notiek Dohā un Dubaijā, kur priekšsacīkstes aizvada dāmas. Pamatturnīrs Melburnā notiks no 8. līdz 21.feburārim.

Pagājušajā gadā uzvaru vīru konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.