foto: REUTERS/SCANPIX
"AC Milan" zaudē punktus Dženovā, Ronaldu neveiksme liedz "Juventus" pietuvoties līderiem
Dženovas kluba futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2020. gada 17. decembris, 12:51

"AC Milan" zaudē punktus Dženovā, Ronaldu neveiksme liedz "Juventus" pietuvoties līderiem

Jauns.lv / LETA

"AC Milan" trešdien cīnījās neizšķirti Itālijas A sērijas futbola čempionāta mačā, taču ar to pietika, lai nosargātu līderpozīciju turnīra tabulā.

Milānieši viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (0:0) ar "Genoa" komandu.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet spēles otrās daļas otrajā minūtē Mateo Destro bija pirmais pie pretinieku vārtsarga atvairītās bumbas un panāca 1:0 mājinieku labā. Piecas minūtes vēlāk Dāvide Kalabrija ar tālu sitienu pa zemi izlīdzināja rezultātu, taču 60.minūtē Destro pēc centrējuma soda laukumā sita ar galvu un atguva "Genoa" komandai vadību.

"AC Milan" no zaudējuma izglāba Pjērs Kalulu Kjatengva, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc stūra sitiena panāca 2:2.

Tikmēr otra Milānas komanda "Inter" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Napoli".

Laukuma saimnieki pirmo vārtus guva 71.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Romelu Lukaku. Tajā pat laikā neapolieši palika mazākumā, jo par nesportisku rīcību sarkano kartīti saņēma Lorenso Insinje, kuram pirms tam bija iespēja izvirzīt viesus vadībā.

Dienas centrālā spēle notika Turīnā, kur vietējā "Juventus" spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Bergāmo "Atalanta".

Turīniešus 29.minūtē vadībā izvirzīja Federiko Kjēzā, bet 57.minūtē Remo Freilers panāca 1:1. Četras minūtes vēlāk "Juventus" superzvaigznei Krištianu Ronaldu bija iespēja atgūt komandai vadību, taču portugāļa izpildīto 11 metru soda sitienu neitralizēja viesu vārtsargs Pjerludži Džolīni.

A sērijā vadībā ar 28 punktiem 12 spēlēs ir "AC Milan", 27 punktus iekrājuši "Inter" futbolisti, 24 punkti ir "Juventus" komandai, bet 23 punktus guvusi "Napoli" un "Sassuolo" vienības.

Savukārt ar vārtiem mača nogalē izceļoties Robertu Firminu, "Liverpool" trešdien svinēja uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas 13.kārtas spēlē un kļuva par turnīra līderi.

Liverpūlieši mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja savu tiešo konkurenti Totenhemas "Hotspur", kas zaudējusi pirmo vietu tabulā. 

Liverpūles komanda dominēja pirmajā puslaikā un tai bija vairākas vārtu gūšanas iespējas. Mājiniekus 26.minūtē vadībā izvirzīja Mohameds Salāhs, bet septiņas minūtes vēlāk Honmiņs Sons panāca 1:1.

"Liverpool" uzvaru izrāva pamatlaika pēdējā minūtē, kad pēc Endrū Roberstona izpildītā stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos raidīja Firminu. Mačs gan varēja noslēgties ar 2:1 "Hotspur" labā, jo pirms tam Stēvens Bergvijns norībināja vārtu konstrukciju un Herijs Keins ar galvu trāpīja pāri pārliktnim.

"Liverpool" mājās nav zaudējusi 66 mačos pēc kārtas.

"Domāju, ka mēs pilnībā esam pelnījuši uzvaru, jo aizvadījām labu spēli pret augstākā līmeņa komandu," pēc mača teica "Liverpool" stūrmanis Jirgens Klops. "Jā, viņiem bija gūti vārti un vēl pāris labas iespējas, taču mēs kontrolējām spēli un patiešām bijām pelnījuši trīs punktus."

Pretējās domās bija "Hotspur" galvenais treneris Žuzē Mourinju.

"Bijām tuvu tam, lai uzvarētu, taču neizmantojām savas iespējas. Neizšķirts būtu slikts rezultāts, ņemot vērā sniegumu, tāpēc variet iedomāties, kādas ir sajūtas pēc zaudējuma. Ļoti netaisnīgs rezultāts," secināja Mourinju.

Pirms tam "Hotspur" komandu gāzt no troņa neizmantoja Lesteras "City", kas mājās ar 0:2 (0:1) atzina Liverpūles "Everton" pārākumu. "Everton" komandai vārtus guva Rišarlisons un Meisons Holgeits.

Tāpat kārtējo vilšanos piedzīvoja Londonas "Arsenal", kas savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Southampton". Viesus 18.minūtē vadībā izvirzīja Teo Velkots, bet 52.minūtē neizšķirtu panāca Pjērs Emeriks Obamejangs. Mača pēdējo pusstundu londonieši spēlēja mazākumā, taču tas neliedza izcīnīt punktu.

Premjerlīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 28 punktiem ieņem "Liverpool", tālāk ar 25 punktiem ir "Hotspur", pa 24 punktiem iekrājušas "Southampton" un Lesteras "City" komandas, bet 23 punkti ir "Everton" rēķinā.