Hokejs
2020. gada 12. decembris, 19:26

"Dinamo" izgāž pirmo trešdaļu un ļauj Sanktpēterburgas SKA revanšēties

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien trīs vārtus zaudēja jau pirmajā trešdaļā, nedēļas laikā atkārtoti nespējot uzvarēt spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

"Dinamo" mājās ar 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, ka Rietumu konferencē ieņem otro vietu.

Vienīgos vārtus "Dinamo" komandā iemeta uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

Jau spēles pirmajā minūtē Jevgēņijs Gračovs nopelnīja divu minūšu sodu, bet drīz vien skaitlisko vairākumu vārtu guvumā pārvērta Igors Ožiganovs. Aizsargs pamanīja, ka Zeina Makintaira redzamību vārtu priekšā traucē viņa partneris, tāpēc ātri izdarīts metiens, kas arī bija precīzs. Spēles turpinājumā rīdzinieki lielākoties aizsargājās.

Desmitajā minūtē pa laukuma labo pusi "Dinamo" aizsardzības zonā ieslidoja Vladimirs Tkačovs un ar metienu "padusē" pārspēja Makintairu, kuru uzreiz pēc tam Pēteris Skudra nomainīja pret Iļju Proskurjakovu. Arī viņš nebija glābējs, jo 20 sekundes līdz perioda beigām 3:0 panāca Jakovs Treņins. Uzbrucējs pie laukuma apmales uzvarēja cīņā ar diviem rīdziniekiem un drīz vien jau atradās vienatnē pret Proskurjakovu, kurš nespēja tvert pleca augstumā lidojošo ripu.

Rīdzinieki otro periodu iesāka ar aktīvu spēli uzbrukumā, bet trešajā minūtē par spēli ar augsti paceltu nūju divu minūšu sodu saņēma Mārtiņš Dzierkals. "Dinamo" arī šajā mazākumā neprata nosargāt savus vārtus neskartus, jo Andrejs Kuzmenko izmantoja partnera aizsegu un ripu raidīja vārtu augšējā stūrī, Proskurjakovam nemaz neredzot metiena brīdi. Līdz šim brīdim SKA bija realizējusi abus vairākumus.

Otrā perioda otrajā pusē "Dinamo" bija iespēja spēlēt vairākumā, taču reālas vārtu gūšanas iespējas neizveidojās. Tuvojoties otrās trešdaļas beigām, mājinieki uzbruka biežāk, bet metieni pa SKA vārtiem tikpat kā netika izdarīti.

Trešā perioda astotajā minūtē rīdzinieki pēc Ožiganova noraidījuma divas minūtes varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, kas beidzot nesa augļus. Sākotnējais metiens tika atvairīts, bet Dzierkals neatlaidīgi cīnījās vārtu priekšā līdz iebakstīja ripu pāri līnijai. Tiesnesis pēc vārtu guvuma devās noskaidrot, vai iepriekš nav bijusi spēle ar roku, taču lēmums palika nemainīgs.

Viesi arī pēc zaudētiem vārtiem cīnījās ar disciplīnu, nopelnot vēl trīs mazākumus. "Dinamo" nevienā no tiem vārtus vairs neguva un otro reizi nedēļas laikā nespēja pārsteigt spēcīgo SKA.

Savu pirmo spēli šosezon "Dinamo" komandā aizvadīja Roberts Bukarts. Tāpat sastāvā bija viņa jaunākais brālis Rihards.

"Dinamo" šī bija pirmā no trim mājas spēlēm pēc atgriešanās no divu izbraukuma maču sērijas. Viesos "dinamieši" pēcspēles soda metienu sērijā ar 4:3 negaidīti uzvarēja tieši SKA, bet pēc tam asumiem bagātā mačā ar 2:4 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ". Tāpat komanda decembra mēnesī ar 3:4 zaudējusi Čelabinskas "Traktor", bet ar šādu pašu rezultātu papildlaikā zaudēts arī "Severstaļ".

Pirms mača ar "Dinamo", kurā SKA negaidīti zaudēja "bullīšos", Krievijas komanda ar 5:1 pieveica "Traktor", bet pēcāk ar 7:2 sagrāva Jekaterinburgas "Avtomobilist". Decembra pirmajā mačā SKA ar 1:2 atzina Magņitagorskas "Metallurg" pārspēku.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, visās uzvaru izcīnot SKA. Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 41 reizi, no kurām tikai 13 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki.

Rīgas "Dinamo" šajā spēlē nevarēja palīdzēt diskvalifikāciju saņēmušie uzbrucēji Deniss Paršins un Džeisī Lipons. Tāpat kopš pēdējās spēles ar SKA "Dinamo" sastāvā vairs nebija redzami uzbrucēji Konstantīns Komareks un Mets Vaits.

Pēc spēles ar SKA rīdzinieki mājās vēl spēkosies arī ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un "Soči" vienībām, bet 26.decembrī uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju.

Dinamo" ar 15 punktiem 34 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr SKA ar 51 punktu 37 spēlēs Rietumu konferencē ieņem otro vietu.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.