foto: EPA/Scanpix
Bobsleja pilots Kaufmanis Eiropas kausā izcīna trešo vietu un pirmo reizi karjerā stājas uz goda pjedestāla
Latvijas bobsleja pilots Dāvis Kaufmanis (pa labi).
Citi sporta veidi
2020. gada 6. decembris, 15:48

Bobsleja pilots Kaufmanis Eiropas kausā izcīna trešo vietu un pirmo reizi karjerā stājas uz goda pjedestāla

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu svētdien Vācijā Eiropas kausa otrajā posmā izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja mājinieki vācieši Hanss Peters Hannighofers/Marsels Kornhardts, kuri tuvākos sekotājus no Krievijas Rostislavu Gaitjukeviču un Romanu Košeļevu apsteidza par 0,36 sekundēm, kamēr Kaufmanis/Bebrišs zaudēja 0,45 sekundes.

Kaufmanis iepriekš karjerā Eiropas kausā bija izcīnījis ceturto vietu, bet vēl ne reizi nebija stājies uz goda pjedestāla.

Sesto vietu ar 0,63 sekunžu deficītu izcīnīja Oskars Melbārdis/Edgars Nemme, kamēr devīto un desmito pozīciju sadalīja attiecīgi Emīls Cipulis/Krists Lindenblats un Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis. 

Cipuļa divnieks līderiem zaudēja 0,88 sekundes, kamēr Bērziņa ekipāžai 0,89 sekunžu deficīts.

Pirmajā braucienā Kaufmanis/Bebrišs startā uzrādīja otro ātrāko laiku un finišēja otrajā vietā, līderiem zaudējot 0,21 sekundi. Septīto vietu ieņēma Cipuļa divnieks, divas pozīcijas zemāk bija Bērziņš, kamēr pieredzes bagātais Melbārdis sasniedza 15.ātrāko laiku.

Otrajā braucienā uzvaru izcīnīja Melbārža vadītais bobslejs, kas Vācijas divnieku apsteidza par vienu sekundes desmitdaļu. Kaufmaņa divnieks ierindojās sestajā pozīcijā, Bērziņš finišēja 14.vietā, bet vēl vienu pozīciju zemāk bija Cipulis.

Dienu iepriekš Oskars Ķibermanis kopā ar Lindeblatu kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā, pozīciju zemāk bija Kaufmanis un Reinis Nungurs, desmitā vieta Cipulim/Danam Kleinbergam, kamēr Bērziņš/Bebrišs samierinājās ar 14.vietu.

Svētdien startēja 32 ekipāžas, bet dienu iepriekš par vienu vairāk.

Šosezon piecās trasēs notiks astoņas sacensības divniekiem un četras - četriniekiem.

Viens no posmiem 19. un 20.decembrī norisināsies Siguldā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās