foto: Edijs Pālens/LETA
Oskars Bārtulis karjeru turpinās Austrijas čempionātā
Oskars Bārtulis pagājušo sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo" rindās.
Hokejs
2020. gada 4. decembris, 11:33

Oskars Bārtulis karjeru turpinās Austrijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Pieredzes bagātais Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis karjeru nolēmis turpināt Austrijas čempionāta vienībā Šteinbahas "Black Wings", ziņo komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bārtulis šo sezonu sāka "Optibet" virslīgā, pārstāvot "Mogo"/LSPA komandu, kuras rindās 14 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Komandas menedžeris Gregors Baumgartners sarunā ar "Black Wings" preses dienestu izcēla Bārtuļa pieredzi Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un norādīja, ka aizsargs komandai sniegums nepieciešamo stabilitāti.

Austrijas čempionātā šosezon spēlē arī vārtsargs Kristers Gudļevskis (Fillahas EC VSV) un Ņikita Jevpalovs (Dornbirnes "Bulldogs").

"Black Wings" šosezon 16 spēlēs tikusi pie 11 punktiem un starp 11 klubiem ieņem pēdējo vietu.

Bārtulis pirmo reizi leģionāra gaitās devās 2003./04.gada sezonā, kad pievienojās Krievijas pēc spēka trešās līgas komandai Maskavas CSKA. Vēlāk aizsargs devās uz Ziemeļameriku, kur no junioru līgas sasniedza Amerikas Hokeja līgu (AHL) un arī Nacionālo hokeja līgu (NHL).

2005.gadā ar kopējo 91.numuru Bārtuli draftēja Filadelfijas "Flyers", kuras rindās viņš aizvadīja 66 spēles, tajās izceļoties ar vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

2012./13.gada sezonā viņš pievienojās KHL komandai Doņeckas "Donbass", kurā pavadīja divas sezonas, bet vēlāk jau pārstāvēja Astanas "Baris" (tagad Nursultanas "Baris"). Pēcāk sekoja trīs sezonas Vladivostokas "Admiral" (KHL vairs nespēlē) un pussezona Ufas "Salavat Julajev".

Viņš KHL čempionātā pārstāvējis arī Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Rīgas "Dinamo" komandas.

Kopumā KHL aizsargs aizvadījis 330 regulārā čempionāta spēles, tajās izceļoties ar 19 vārtiem un 53 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš 1+5 iekrājis 33 "play-off" mačos.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās