foto: Edijs Pālens/LETA
"Dinamo" tiek pie pirmā punkta mēneša laikā, tomēr piedzīvots 14. zaudējums pēc kārtas
Kristaps Zīle (pa labi) priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2020. gada 14. novembris, 19:50

"Dinamo" tiek pie pirmā punkta mēneša laikā, tomēr piedzīvots 14. zaudējums pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Jau 14.zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā izcīna pirmo punktu mēneša laikā, taču zaudēja pagarinājumā Jekaterinburgas "Avtomobilist".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1).

Vārtus rīdziniekiem guva Genādijs Stoļarovs, Kristaps Zīle.

Rezultātu trešās minūtes beigās atklāja Stoļarovs, kuru uz tikšanos gandrīz vienatnē ar viesu vārtsargu Jakubu Kovāržu ar piespēli no savas zonas ar atsitienu no borta aizsūtīja Zīle. Neitralizējot viesu aizsarga centienus viņam kavēt, Stoļarovs apspēlēja vārtsargu, pa ledu raidot ripu vārtos.

Rezultātu mazākumā, kuru komandai sagādāja eksrīdzinieks Čārlzs Genovejs, astotajā minūtē izlīdzināja Ņikita Trjamkins, trāpīdams tālajā stūrī vārtsargam virs ķērājcimda.

Tajā pašā vairākumā 32 sekundes pēc vārtu zaudējuma Zīle atkal izvirzīja mājiniekus vadībā, pēc Mika Indraša metiena pa vārtiem ripai atlecot vārtu priekšā tieši pie "Dinamo" aizsarga. Rezultatīva piespēle arī Laurim Dārziņam.

Vārtus izgājienā pret viesu vārtsargu neguva Indrašis, arī Stoļarovs no izdevīgas pozīcijas neiemeta ripu vārtos.

Jekaterinburgas hokejisti rezultātu uz tablo līdzsvaroja Dens Sekstons, no vārtu priekšas pārspējot Staņislavu Gaļimovu ar metienu augšējā stūrī - 2:2.

Pamatlaiks tā arī noslēdzās ar 2:2, rīdziniekiem nopelnot pirmo punktu turnīra tabulā mēneša laikā.

Pagarinājumā viens ar vārtsargu izgāja Mets Vaits, bet divcīņā uzvarēja Kovāržs.

61 sekundi pirms papildlaika beigām rīdzinieki mainoties pārkāpa skaitliskā sastāva noteikumu, un viesiem bija vajadzīgas 36 sekundes, lai pēc Alekseja Makejeva metiena izrautu uzvaru - 3:2. šo vārtu gūšanā pie rezultatīvas piespēles tika arī Genovejs.

Staņislavs Gaļimovs mājinieku vārtos atvairīja 41 pretinieku metienu, kamēr ar 22 rīdzinieku metieniem tika galā Kovāržs.

Pēc divām dienām mājas spēļu sērija noslēgsies pret Pekinas "Kuņluņ Red Star".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ceturtdien KHL vadība lēma, ka "Dinamo" jāpiešķir tehniskais zaudējums pārceltajās spēlēs pret Maskavas apgabala "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg", bet dažas stundas vēlāk "dinamieši" ar 1:3 piekāpās "Soči" un pagarināja zaudējumu sēriju līdz 13 mačiem.

Ar šādu pašu rezultātu Rīgas klubs pirms nedēļas mājās zaudēja arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet novembra sākumā tika aizvadīts pēdējais mačs, kurā gūti vairāk par vieniem vārtiem. Toreiz rīdzinieki viesos "Avtomobilist" piekāpās ar graujošo 2:7.

Trešdien "Dinamo" komandai pievienojās šosezon Pekinas "Kuņluņ Red Star" spēlējuši uzbrucēji - Gļebs Zirjanovs un Latvijas hokejists Gunārs Skvorcovs, kurš "Dinamo" iepriekš jau aizvadījis septiņas sezonas. Savukārt galvenais treneris Pēteris Skudra atklāja, ka kluba rīcībā ir arī Rihards Bukarts.

Pirmie divi ir labā fiziskā formā, un Zirjanovs sestdien jau bija laukumā, taču Bukartam vēl nedaudz jāpastrādā, lai atgrieztos "Dinamo" rindās.

Īsi pēc uzbrucēju pievienošanās, līgums pēc abpusējas vienošanās tika lauzts ar 27 gadus veco kanādiešu aizsargu Endrū O'Braienu, bet vēl pirms tam klubu pameta ilggadējie uzbrucēji Gints Meija un Miķelis Rēdlihs.

Tikmēr "Avtomobilist" pēdējā laikā gana bieži bija baudījusi uzvaras garšu, jo pēdējā duelī ar 2:1 uzvarēta Jaroslavļas "Lokomotiv", iepriekš sagrauta Rīgas vienība, bet oktobra izskaņā ar 1:0 izdevās uzvarēt jau pieminēto "Lokomotiv". Pēdējās desmit spēlēs komanda bija zaudējusi vien trīs reizes.

Šīs sezonas vienīgajā tikšanās reizē ar graujošo 7:2 uzvarēja Jekaterinburgas komanda, bet pērn vienības savā starpā tikās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm - ar 5:4 uzvarēja "Avtomobilist", bet atbildes mačā ar 2:1 pārāki bija rīdzinieki.

Kopumā KHL čempionātā komandas savā starpā pirms sestdienas cīņas bija tikušās 23 reizes, no kurām 13 gadījumos uzvaru svinēja "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" ar astoņiem punktiem 22 mačos ieņem pēdējo vietu KHL čempionātā 23 komandu konkurencē, kamēr "Avtomobilist" ar 37 punktiem 24 mačos Astrumu zonā atrodama trešajā vietā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.