Trīs strīpas uz formām? NHL noslēdz 7 gadu sadarbības līgumu ar "adidas". FOTO
Tāds jaunajā "adidas" formā varētu izskatīties Zemgus Girgensons.
Hokejs

Trīs strīpas uz formām? NHL noslēdz 7 gadu sadarbības līgumu ar "adidas". FOTO

Jauns.lv

Aktīvi dažādus sadarbības līgumus slēdzošais Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" vienojies par septiņu gadu sadarbību ar Nacionālo hokeja līgu (NHL).

Trīs strīpas uz formām? NHL noslēdz 7 gadu sadarbī...

Abu pušu vienošanās stāsies spēkā no 2017./2018.gada sezonas, un "adidas" aizstās "Reebok", kas līdz šim ražoja NHL komandu formas. Ziņo, ka aktuālais līgums ar "Reebok" katru sezonu ienes NHL budžetā 35 miljonus dolāru. Paredzams, ka līgums ar "adidas" būs krietni ienesīgāks.

Tāpat spēlētāji "adidas" kreklus valkās arī pēc gada gaidāmajā Pasaules kausā hokejā.

Nesen "adidas" arī paziņoja par sadarbības līguma noslēgšanu ar šī gada NHL jauno spēlētāju drafta pirmo numuru Konoru Makdeividu.

Cilvēki internetā ne visai labprāt uzņēmuši  ziņu par jauno NHL sadarbības partneri. Vairums no viņiem uzskata, ka hokejistu formas kļūs neglītākas, tās klās strīpas un daudzas reklāmas.

Savukārt pirmdien Kanādas Futbola līga pavēstīja, ka arī tur no nākamās sezonas "adidas" aizstās "Reebok" kā formu piegādātājs.

Tāpat šomēnes "adidas" līdz 2026.gadam pagarināja sponsorēšanas līgumu ar Spānijas Futbola federāciju (RFEF). Savukārt augustā "adidas" un Anglijas premjerlīgas futbola komanda Mančestras "United" pavēstīja par iespaidīga darījuma noslēgšanu, kas ir lielākais sporta vēsturē. Desmit gadu līgums, kas stājies spēkā 1.augustā, noslēgts par 750 miljoniem mārciņu jeb vienu miljardu eiro. Līdz ar to "adidas" nomainīja "Nike" kā Mančestras komandas ekipējuma piegādātājs.

Vēl augustā "adidas" arī noslēdza iespaidīgu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Džeimsu Hārdenu, kura vērtība tiek lēsta 200 miljonu ASV dolāru (180 miljonu eiro) apmērā.

NHL komisārs Gerijs Betmens.
NHL komisārs Gerijs Betmens.

"adidas" daļa ASV tirgū nepārtraukti samazinās, un šobrīd uzņēmums ir vien trešajā vietā aiz "Nike" un "Under Armour". Tomēr uzņēmums iepriekš vēstīja, ka pēc līguma ar NBA beigām noslēgs aptuveni 500 jaunus individuālos līgumus ar sportistiem basketbolā, futbolā un beisbolā.

Kādi izskatītos NHL hokejisti jaunajās "adidas" formās

LETA/Foto: Vida Press