foto: LETA
"Dinamo" treneris: neskatoties uz rezultātu, spēle bija laba
Kontinentālās hokeja līgas spēle starp Rīgas "Dinamo" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandām ''Arēnā Rīga''.
Hokejs
2020. gada 7. novembris, 23:56

"Dinamo" treneris: neskatoties uz rezultātu, spēle bija laba

Jauns.lv / LETA

Labus vārtu gūšanas momentus Rīgas "Dinamo" vienība sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā Rīgā izveidoja daudz - vismaz divu spēļu normu, pēc zaudējuma divu līgas vājāko komandu duelī Ņižņekamskas "Ņeftehimik" preses konferencē teica komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka "Dinamo" savā laukumā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0), zaudējumu sēriju pagarinot līdz desmit.

Vārtus "Dinamo" labā guva Zeks Mičels.

"Neskatoties uz rezultātu, spēle ir laba, jo tik daudz vārtu gūšanas momentus izveidojām - pāris spēlēm noteikti," ar redzēto laukumā apmierināts bija rīdzinieku galvenais treneris Pēteris Skudra. "Momentu realizācija pieklibo, bet šobrīd tāda ir situācija. Metām krietni vairāk pa vārtiem nekā pretinieki, un zaudēt ir sāpīgi."

Viņš norādīja, ka tikai pāris dienas visi hokejisti pirmoreiz kopā trenējas, jau ir izdevies aizvadīt labu spēli, un turpinājumā komanda spēlēs labāk.

No treniņos paveicamā kā pirmo Skudra izcēla spēli vairākumā, jo tas pēdējā laikā Covid-19 dēļ ir pajucis. Ir jāatgriežas tur, kur "dinamieši" jau bija sezonas sākumā pirms Covid-19 karantīnas - labāko pieciniekā līgā.

Treneris grib no komandas sagaidīt ātru un kombinacionālu hokeju, bet, lai tā spēlētu, ir jābūt labai fiziskajai kondīcijai, ko gan ideālu nez vai šosezon izdosies sasniegt.

Tāpat ļoti svarīga ir spēlētāju "ķīmija" virknējumos, atzīmēja Skudra.

Viņš, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, minēja, ka viens no pēdējiem, kurš izslimo Covid-19, ir vārtsargs Zeins Makintairs, kurš vieglus treniņus varētu sākt "pēc pāris dienām".

Atbildot uz jautājumu par pieredzējušo Latvijas hokejistu Miķeļa Rēdliha un Ginta Meijas atbrīvošanu, Skudra bilda, ka "te ir profesionāla komanda, un netiek ņemts vērā, ko tu esi izdarījis pirms pieciem vai desmit gadiem". Viņš teica, ka ir svarīgi, ko spēlētājs komandai var dot šodien un ka spēlētājam katru dienu ir jāpierāda sava profesionalitāte un tas, ka viņš komandai ir vajadzīgs. Jābūt pareizai motivācijai, vēlmei laukumā un pareizam sportiskajam režīmam, piebilda treneris.

"Ir smagi tā zaudēt, bet pirmoreiz vairāku mēnešu laikā laukumā bijām visa komanda," atzīmēja vienīgo vārtu autors Mičels, kurš iepriekš ir spēlējis arī "Ņeftehimik" rindās un kurš piekrita, ka nedaudz lielāka motivācija pret savu bijušo klubu ir bijusi.

"Tomēr nevaram visu vainu novelt uz Covid-19. Mēs esam laba komanda, un mums jāsāk uzvarēt, atrodot kopēju valodu laukumā," rezumēja Mičels..

"Daudz kļūdījāmies, lai gan spēlējām labi," par savas komandas veikumu teica viesu komandas galvenais treneris Vjačeslavs Bucajevs. "Komandas turnīra tabulā atrodas blakus, un šodien bija raksturu cīņa. Esam apmierināti, ka izdevās uzvarēt"

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 18 spēlēs ieņem pēdējo vietu KHL čempionātā, kamēr "Ņeftehimik" ar 14 punktiem 21 mačos Austrumos pakāpās uz priekšpēdējo 11.pozīciju, uz pēdējo vietu Austrumos nobīdot Pekinas klubu, kuram ir divi punkti mazāk.

12.novembrī mājās paredzēts mačs ar "Soči" komandu, divas dienas vēlāk vajadzēs krustot nūjas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet 16.novembrī sērija noslēgsies ar dueli pret Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.